Dacia LODGY 2018: Auto slaat af in file/lang stationair lopen

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H5F F4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 85

Ik heb al een tijdje een probleem met onze Dacia Lodgy uit 2018. Bij lange file, bij bijvoorbeeld bij een benzinepomp, of wat langer stationair lopen, slaat de motor af en kun je hem niet meer starten. Hij slaat niet aan, er gaan geen lampjes branden. Bij uitlezen komen er verschillende meldingen, maar geen van deze meldingen geven een oplossing.
Inmiddels zijn de krukassensor en de nokkenassensor vervangen. Ook heeft de computer een update gehad. Echter geen van deze veranderingen hebben het probleem opgelost.
De Dacia dealer/Renault Nederland zeggen nu dat er een pomp in de tank vervangen zou moeten worden.
Onze eigen erkende garagehouder en wij vermoeden dat dit niet het probleem is. Bij metingen van de benzine input en output is er meer dan voldoende druk. Dus zou de motor gewoon moeten starten.
Wij vermoeden dat het ligt aan de computer er dat daar een storing in zit.
Heeft iemand hier eerder mee te maken gehad? Heeft iemand hier eerder van gehoord?
De auto heeft alle beurten gewoon gehad, APK in mei 22 (op dat moment was alles in orde), en we tanken E10 en regelmatig ook E5.
We zijn een beetje ten einde raad!

Geplaatst door

Netty (0)

al 2 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als hij niet aan slaat is er dan ook vonk?

Ja volgens mij wel. Hij probeert wel aan te slaan maar pakt m alleen niet.

Netty 0

2 jaar

Zijn de temperatuur sensoren ook gecontroleerd , vooral wanneer hij afslaat ?

In ieder geval temperatuur gevoelig ,we hebben met andere merken meegemaakt waar de ECU in het motorruimte zich bevindt er plots mee ophoudt, bij stilstaand en file waar de temperatuur flink oploopt.
Om te testen wanneer dit weer gebeurt het regelapparaat met koudspray in te spuiten pakt de motor dan op dan weet je de oorzaak.
Om de situatie in de werkplaats na te bootsen zal niet lukken omdat je dan de temperatuur niet bereikt {stralingswarmte wegdek,motorcompartimenttemperatuur bij gesloten motorkap }

hoe is het opgelost? zelfde probleem bij een Dacia Lodgy 1.3 benzine TCe van 2015

jp65 0

1 jaar

Er is een nieuwe ECU geplaatst en dat heeft het probleem opgelosst.

Netty 0

1 jaar

hebt u een richt prijs voor de nieuwe ECU

jp65 0

1 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LODGY of stel zelf een nieuwe vraag.