Dacia Sandero 2017: deur beschadigt deurrubber

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Mijn Dacia is 2,5 jaar oud en valt nog binnen de garantie..Eén achterdeur drukt bij het sluiten met de bovenpunt (scharnierzijde) enigszins in het dakrubber/waterkering in plaats van dat het er overheen glijdt. Na 2,5 jaar (en weinig gebruik achterdeur) heeft de punt van de deur een scheur in het rubber gehapt. Dat is onder garantie vervangen. Maar nog steeds drukt de punt bij het sluiten in het rubber. Je kunt er dus vanuit gaan dat het zich op enig moment na de garantieperiode weer voordoet. Kent iemand dit probleem dat ik nog nooit heb meegemaakt, ook niet met mijn vorige Dacia?.

Bergamin

Geplaatst door Bergamin , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

Hans4040 PRO, 10 maanden geleden

Tja...nu kan je wel weer een nieuw rubber eisen onder garantie, maar die gaat ook weer kapot.
Is de deur niet beter af te stellen?
Ik denk dat je het rubber moet inspuiten met siliconen spray, om de deur makkelijker over het rubber te laten glijden...

Elblag, 10 maanden geleden

Ga terug en leg de probleem bij hun en vraag wat de oplossing word.

Bergamin, 9 maanden geleden

Heb contact gehad met anwb juridische afdeling. Een ongebruikelijk probleem dat ook niet na de garantie mag voorkomen heet non-conformiteit (Burgerlijk wetboek) en je kunt dan verlenging van garantie vragen op dit punt. Ik heb Dacia Nederland een brief met foto gestuurd met de vraag om verlenging garantie of andere oplossing (omdat ze niet per email bereikbaar zijn en ik geen zin heb om me telefonisch te laten afwimpelen). Afwachten dus.

Beste antwoord, geplaatst door Bergamin, 8 maanden geleden

Ben telefonisch benaderd door Renault/Dacia. Er was contact geweest met de dealer en of ik daar weer een afspraak mee kon maken. Zo gedaan. De achterdeur had dus een braam/ruwe plek aan de voorzijde van de bovenpunt, maar ook aan de achterpunt ontdekte ik. Is netjes bijgewerkt. Dus probleem opgelost. Werd na thuiskomst nog gebeld door Renault/Dacia. Ze zitten er duidelijk bovenop.

Hans4040 PRO, 8 maanden geleden

Mooi dat het opgelost is, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.