Dacia Logan MCV 2016: deurslot

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Heb probleem met deurslot van achterklep. Wanneer je de klep dichtdoet en je sluit met de afstand bediening dan hoor je 1 klik. Wanneer ik nu de afstand bediening indruk dan hoor ik 2 klikken. De klep is dan niet op slot. Ook de andere deuren niet. Wanneer ik dan op het slot het witte palletje naar rechts schuif (zie foto) en dan weer naar het midden, de klep sluit en de afstandbediening gebruik, dan hoor je 1 klik en alle deuren zijn dan op slot. Bij het opnieuw openen van de klep moet ik de procedure weer herhalen. Eerder is al iets aan de positie van het slot en de haak gedaan doch dat werkte tijdelijk. Wie weet wat hier aan de hand is. Er is een nieuw slot geplaatst doch de klacht herhaalt zich.

wvs127

Geplaatst door wvs127 , lid sinds 2 weken geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Slot electronisch defect is een mogelijkheid , verder zou ik de bedrading tussen klep en dak controleren in de rubberen doorvoer op beschadiging/breuk.

wvs127, 1 week geleden

Hallo Kaleido, bedankt voor je reactie. Er is recent een nieuw slot geplaatst, zie mijn tekst. Het moet een mechanisch probleem zijn, waarom?. Waarschuwingslampje in dashboard brand, ook bij brandende autoverlichting. En, wanneer ik de de klep dicht doe en met de afstand bediening wil sluiten, dan reageert de electronica en hoor ik 2x klak i.p.v. 1x klak(dan is de klep op slot). Heb zojuist de klep met de sleutel geopend, dashboardlampje brand, toen klep dicht en met sleutel op slot. Deur was toen op slot en dashboardlampje was uit. Alleen bij sluiten met afst. bed. doet klacht zich voor en kan met het palletje schuiven(= mechanisch) worden opgelost. In begin na aanschaf (in garantietijd) deed de klacht zich ook soms voor. Men heeft toen (dat werd toen gezegd tegen mij) we hebben wat aan de plaatsing van het slot en het oog gedaan!. Het is een hinderlijke klacht.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Valt de klep wel goed in het slot , haak niet te strak afgesteld ?

wvs127, 1 week geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Ja, bij optillen aan de greep rammelt deur niet en rubber ziet er netjes uit. Plaatwerk ligt vlak aan de carosserie. Bij een van de eerste actie,s vertelde men dat ze de beugel met ringen iets hadden opgehoogd. Zit zelf aan het volgende te denken. Electronisch reageert het systeem op de afstand bediening. Dat signaal moet in het slot een mechanische beweging ingang stellen. Hierdoor moet de haak om de beugel grijpen en blokkeren, dat doet 'ie niet. Wanneer ik het witte palletje heen en weer beweeg (de mechanische beweging welke door de electra moet plaatsvinden) en ik druk hierna op de afst. bed., dan zorgt het electronische signaal wel voor de mechanische beweging. Ik weet niet wat er in het slot zit, maar dat het signaal "te zwak" om het mechanisme aan te sturen.

wvs127, 1 week geleden

Hallo Kaleido 1 en andere lezers. Ben vandaag bij de dealer geweest. Auto is aan de computer geweest in de stand dat het slot weigert en uitgelezen. Hierna alle opgegeven mogelijkheden gechecked. Alles was goed, bedrading en ook schakelaar in slot gaf geen storing, dus alles zou moeten werken. Nee dus! Men heeft een slot uit een andere wagen gehaald en in mijn wagen gezet. Werkt nu zoals zou moeten. Ik moet het nu een paar weken aanzien. Garage gaat volgende week mijn slot in die andere wagen plaatsen en kijken of de storing zich daar dan voordoet. Ben benieuwd. Wordt t.z.t. vervolgd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Logan MCV of stel zelf een nieuwe vraag.