Dacia Sandero 2017: Geen bandenspanning sensoren op winterbanden

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Mijn Dacia heeft sensoren voor de bandenspanning. Ik heb echter een set winterwielen (velgen+banden) liggen van mijn vorige Dacia die er onder kunnen (specs kloppen, E-waarde valt binnen de tolerantie) maar die zijn zonder sensoren. Ik wil ze nu gaan gebruiken. Kan dat problemen geven, behalve een brandend waarschuwingslampje voor de bandenspanning?

Bergamin

Geplaatst door Bergamin , lid sinds 1 jaar geleden

6 Reacties

Bandenmannetje PRO, 6 maanden geleden

Je Dacia heeft indirecte TPMS. Geen sensoren maar wielomtrek meting. Winterwielen monteren en in het menu bij TP-Set de knop ingedrukt houden.

Bergamin, 6 maanden geleden

Dank voor je snelle reactie. Voor mijn duidelijkheid: het werkt dus via de ABS sensoren? En dat betekent dat de set up net zo werkt als bij de 'gewone' banden?

Bandenmannetje PRO, 6 maanden geleden

Idd. Middels het ABS systeem word de bandomtrek gemeten. Zodra er een afwijking voorkomt geeft het systeem een oranje signaallampie.
Systeem is ook wel "budget TPMS" genoemd vanwege het ontbreken van de vele betere werking met sensoren.
Vandaar niet alleen Dacia maar ook bij VW, BMW, Volvo, Audi en nog veel meer.......(-;

Bergamin, 6 maanden geleden

De Sandero Stepway vanaf bwjr 2017 (ook mijn bwjr) heeft wel ventielsensoren. Ik vond jn mijn oude pc nog een oud mailtje van de leverancier destijds met onder meer info over winterbanden. Daarin staat: ' Uw nieuwe Sandero is voorzien van TPMS bandenspanningsensoren, waarmee U rekening dient te houden bij het monteren van andere wielen (bij het ontbreken van de sensoren krijgt U tijdens het rijden een melding van vier lekke banden, omdat de sensoren ontbreken'. Vergist hij zich of zijn er misschien meerdere uitvoeringen van de Sandero ?

Bandenmannetje PRO, 6 maanden geleden

Men noemt het zo maar er zit niks in (heb zelf ook een Sandero model 2017).
Het is mijn werk daarintegen dus.............................

Lodgy heeft ze wel net als de Dokker en de Sandero van model 2012 tot 2016 en de Duster 2010 tot 2017.

Bergamin, 6 maanden geleden

Ok. Ik zet ze er dan gewoon onder. Nogmaals bedankt voor de info.
Overigens kocht ik mijn vorige (nieuwe) Sandero in decembert 2012 en die had helemaal geen bandenspanningsysteem. Dan is die blijkbaar in 2011 gebouwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.