Dacia Logan MCV 2016: trommelremmen vast

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Heb al een paar keer meegemaakt dat mijn remmen vast zitten na bezoek aan de "carwash" en een aantal dagen stil heeft gestaan op de parkeerrem. Ook vandaag weer. Meestal even vlug de koppeling op laten komen en je hoort een harde knak. hierna zijn de remschoenen los. Krijg ze vandaag niet los, ook niet na met een hamer een paar flinke tikken op de remtrommel te hebben gegeven. Wie kent dit probleem, heeft andere oplossing.?

wvs127

Geplaatst door wvs127 , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Beginnen met auto niet op de handrem te zetten als je uit de wasstraat komt of in iedergeval zorgen dat ze droog zijn , handrem er onder het rijden een paar keer op trekken zodat het water verdampt.
Als je het wiel er af hebt op de zijkant van de trommel slaan flinke meppen rond de bout gaten., komt ie echt los .
Alles open maken en gangbaar/schoon maken.

wvs127, 1 week geleden

Hallo allemaal, wat Kaleido voorstelde, meppen en zo, had ik al gedaan. Wiel bleef vast. Dorst niet harder te meppen, het is een gegoten deel en dus kans op schuren. Monteur van Dacia garage langs geweest. Ook hij, wiel eraf en flink meppen. Wiel bleef vast. Centrale wielmoer losgedraaid en trommel eraf d.m.v. 2 bandenlichters. Ging makkelijk, monteur vermoedde dat een van de remvoering was losgelaten. Niet dus. Het bleek dat tussen een van de plunjers en remschoen een plaatje scheef zat. Een beetje rommelen en het plaatje zat weer vlak. Trommel er weer op en deze draaide weer Beide achterwielen zijn in de garage eraf gegaan en de remmerij is losgehaald, waar nodig gesmeerd en afgesteld. Probleem over. Locatie waar de auto geparkeerd staat is wat schuin dus moet ie wel op de handrem. In de versnelling alleen is niet goed voor de lagers van de bak, het hele gewicht van je wagen drukt dan op de lagers.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Dat zal wel meevallen , kracht komt meer op je distributie , lagers van de bak hebben hier niet van te leiden , kracht als je rijd is vele malen groter op lagers en tandwielen van de bak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Logan MCV of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.