Dacia DOKKER 2018: Vreemde storing

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4M D7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Als ik de auto in de ochtend start gaat regelmatig het start-stop lampje branden en is met de schakelaar onder de handrem vniet uit te zetten.
Ook schakelt de auto niet over naar LPG die af fabriek is ingebouwd. De accu is nieuw. Als ik de motor uit zet en daarna weer aan werkt vaak alles weer naar behoren.
Ook komt het af en toe voor dat het gele motormanagement lampje gaat branden en gaat na een half uur spontaan weer uit. Bij het uitlezen van de computer geeft hij aan dat er iets loos is met de watertemperatuur sensor als deze storing gewist wordt gaat het soms weken goed. In Spanje hebben ze een nieuwe sensor geplaatst en het ging toen een hele tijd goed maar nu weer vreemde klachten.
Wie weet raad???

raymondc

Geplaatst door raymondc (0) , lid sinds 11 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia DOKKER? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

11 maanden geleden - bert klein

Uitlezen van daaruit verder werken ,originele sensor via dealer gemonteerd .

11 maanden geleden - raymondc

Beste Bert,
Het probleem begon in Spanje, de Dacia dealer daar had de sensor niet op voorraad en moest deze bestellen. Levertijd minimaal 14 dagen en de prijs € 90,= excl. montage. De ANWB is voor mij aan het zoeken gegaan en zij hebben een alternatieve sensor naar een Bosch dealer aldaar gestuurd.
Montage was binnen half uur gefixt. Er is later wel een nieuwe accu geplaatst, deze was inderdaad aan vervanging toe. Niet de originele maar een Bosch accu met dezelfde specs.
Helaas blijft het probleem zich voordoen. Originele watertemperatuur sensor plaatsen??
Alvast bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia DOKKER of stel zelf een nieuwe vraag.