Daihatsu Charade: 1996 Charade stationair pendelt tussen 1500 en 2500 rpm

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16V

Hoi,

sinds dit weekend hebben wij een klein tweede autootje. Het mocht niks kosten, dus voor een paar honderd euro een Daihatsu Charade gekocht uit 1996, met APK tot augustus 2016. Er zijn wat problemen met de auto, het meeste is eenvoudig op te lossen maar er is één probleem met de auto waar ik nog niet uit kom.

De motor start goed, zowel koud als warm. Als de motor koud is draait hij verhoogd stationair, rond de 1200 toeren. Dat lijkt me niet vreemd. Maar als de motor warm is pendelt het toerental tussen 1500 en 2500 stationair. Hij valt naar 1500, 'schrikt', gaat naar 2500, en valt weer terug.

Het is een multipoint:
[img]http://i1215.photobucket.com/albums/cc51...[/img]

Ik denk aan een vacuumlek ergens en ik ben gisteren avond eens gaan zoeken.
Ik heb het slangetje naar de MAP sensor (onder de regengoot bij de voorruit) losgehaald, meteen slaat de motor af en doet niks het meer. Slangetje weer vast, starten, alles als vanouds.
Slang van de rembekrachtiger losgehaald, dop om de aansluiting op het spruitstuk, geen verschil. Dop eraf, mega valse lucht, slang maar weer terug gezet. Alles als vanouds.
Aan de echte carterventilatie heb ik nog niks geprobeerd, de slangen lijken keurig.
Wel verdenk ik de klep die op het spruitstuk zit:
[img]http://i1215.photobucket.com/albums/cc51...[/img]

Er gaat een slangetje van het luchtfilterhuis naar deze klep, en van deze klep naar het gasklephuis:
[img]http://i1215.photobucket.com/albums/cc51...[/img]

Als ik één van beide dichtknijp verandert het ziektebeeld. Ik denk eraan de slang naar het gasklephuis los te halen van de verdachte klep en af te blinden, als de motor warm is, en dan eens te kijken wat er gebeurd.

Alle tips zijn welkom!
Dank,
Hugo

HugoW

Geplaatst door HugoW (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

erka (0) PRO, 8 jaar geleden

Vaccum lek ergens ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.