Daihatsu Charade: charade 95 word warm

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v

hallo,
mijn charade heeft de laatse tijd wat problemen met de koeling. het is begonnen met een lekke waterpomp, die heb ik vervangen en daarna was het even goed. toen werd hij soms even warm, een keer goed gas geven en de temperatuur zakte weer. dat is een paar keer gebeurd en toen ging het weer een tijdje goed. maar sinds vorige week werd het steeds erger. dus toen heb ik als eerste mijn radiateur dop vervangen aangezien die siste. dat hielp niet. toen mijn thermostaat maar dat is het ook niet. dus nu heb ik mijn ventilator rechtstreeks met het contact verbonden zodat die zogauw de motor draait aanslaat, maar dat helpt ook niet. hij word ook zomaar van het ene op het andere moment warm en begint de koelvloeistof te koken, en als ik rustig doorrijd word hij ook weer kalm aan koud. enige wat ik mij bedenken kan is dat de pomp op 1 of andere manier niet constant draait. Misschien dat mijn multiriem soms even doorslipt waardoor hij warm word? heb hem al is strakker gehad en iets losser maar dat hielp allemaal niks. zal deze voor de zekerheid deze week vervangen maar misschien hebben jullie nog andere ideeen? alvast bedankt in ieder geval.
gr jelmer

StobbeJ

Geplaatst door StobbeJ (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Je weet zeker dat hij zo warm wordt , en dat het geen temperatuurmeter met kuren is ?
Je zegt dat hij begint te koken , spuit het water er dan ook echt uit ?
Al eens laten controleren op problemen met de koppakking op uitlaatgassen in het koelsysteem ?

StobbeJ (0), 8 jaar geleden

ja ik weet zeker dat hij zo warm word en ja het spuit er uit. nee daar heb ik hem nog niet op laten controleren, maar het lijkt mij dat als ie bij de koppakking lekt hij koud ook al druk op bouwt en je hem ziet borrelen in de radiateur. hij bouwt geen druk op en hij borrelt ook niet, en afgelopen vrijdag hebben we de thermostaat en dop vervangen, dus het koelwater eruit en dat was hartstikke mooi schoon. het lijkt mij dat er wel enige viezigheid in komt als ie door de koppakking lekt. wat ik ook raar vind is dat hij van het 1 of andere moment begint te koken, maar stationair ook zomaar weer op temperatuur is. ook als de fan niet draait. ik kan bijvoorbeeld rustig 15km rijden (als ie koud start) en bij 15km en 500 meter staat ie te koken en stroomt je overloop potje over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.