Daihatsu Charade: waterpomp vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

hallo ik ben Jelmer,
ik heb een probleem, mijn waterpomp lekt als een zeef. nu is mijn vraag, kan ik die vervangen zonder dat de distributieriem los moet? en zo niet, kan ik die er dan zelf weer opzetten, of moet een garage hem dan weer op tijd zetten? en wat zijn redelijke kwaliteit waterpompen? Nipparts misschien? aangezien ik hem donderdag weer nodig heb, en alleen savonds na 7 tijd heb hoop ik dat het voor mij zelf wat te doen is, en niet al te veel werk is... want naar een garage brengen is voor mij eigenlijk te duur. alvast bedankt

StobbeJ

Geplaatst door StobbeJ (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Mijn documentatie vertelt dat de waterpomp niet op de distributie zit.
Dus je kunt volstaan met het alleen vervangen van de waterpomp. Let op; afh. v de leeftijd van de riem, zou ik persoonlijk overwegen om deze toch mee te vernieuwen.
Maar als ik je tekst zo eens lees, > laat dat maar aan een specialist over.

StobbeJ (0), 8 jaar geleden

oh zou er best een riem om krijgen, heb alleen nog niet eerder aan autos gesleuteld dus weet niet helemaal hoe dat allemaal in mekaar steekt. maar dat zou ik met een maat van me best redden, die heeft t eerder gedaan. punt is dus vooral dat ik er de tijd niet zo voor heb... maar mocht er niks aan de riem mankeren dan hoeft alleen de pomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.