Daihatsu Charade: bij contact omdraaien niemand thuis

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1000cc 3-cilinder

Beste allemaal,

Na een tijd lang te hebben stil gestaan, startte mijn Charade niet meer. Als je de contactsleutel omdraait doet ie gewoon helemaal niks. Geen startmotor die rond gaat ofzo, gewoon helemaal niets! Accu daarna vol opgeladen (en is nog een goeie ook), nog niks. Zekeringen nagekeken en startmotor los gemaakt, nog steeds niemand thuis...
Lampen en overige elektronische apparatuur (welke niet contactslot afhankelijk zijn) doen het allemaal.

Zelf zat ik aan een kapot contactslot te denken, maar vind het vreemd dat dat ineens kapot is. Kan iemand mijn vermoeden bevestigen? Of misschien met iets anders komen waar ik nog niet aan gedacht heb.

Alvast bedankt.

Arnout

Arnout78

Geplaatst door Arnout78 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

even je startmotor testen door rechtstreeks van plus accu draad(startkabel) op startrelais te houden,of dat kleine stekkertje op je startrelais door verbinden met schroevendraaier op die dikke pluskabel die erop zit,wel auto vrij zetten dat ie niet aanschiet,wat ook weleens wonderen doet even met hamer flinke klap op je startmoter geven

harnak (0), 13 jaar geleden

draait je motor met de hand wel rond?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.