Daihatsu Applause: borrelend expansievaatje

Bouwjaar: 1995

Na vervanging van een lekke koppakking en een radiateur (pech dus in 1 maand tijd!), zat er lucht in het koelsysteem. Die hebben we volgens mij uit weten te krijgen maar nu het is het volgende het geval: als ik een hele tijd gereden heb, snelweg en stad zonder al teveel stoppen en ik zet de wagen voor de deur neer en laat de warme motor dan even stationair lopen dan begint de koelvloeistof op te lopen en gooit ie er wat uit. De fan heb ik gecontroleerd en die slaat bij een hogere temperatuur netjes aan. De temperatuurmeter loopt hierbij maar net boven de helft op en is dus niet (te) hoog.
Wat zou dat kunnen zijn?

meegt

Geplaatst door meegt (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

etienne2952 (0), 18 jaar geleden

is de kop wel gevlakt geworden toen de koppakking is vervangen zoniet dan heb je kans dat de kop krom is

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch een lekke koppakking weer. Is de kop gevlakt en afgeperst geweest? Kan ook een scheur in zitten namelijk. Die koppakking zal wel het resultaat van de radiateur geweest zijn (te heet geworden). Applause heeft een alu kop en die willen bij te heet worden wel eens iets kromtrekken, vandaar dat vlakken.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Hehe, Etienne, je was me net een slag voor.

etienne2952 (0), 18 jaar geleden

ja wauter ik heb het laatst zelf meegemaakt met een applause

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Wanneer er bij een Daihatsu verzaakt wordt regelmatig (eens per 2 jaar) de koelvloeistof te verversen, dan verstopt de radiateur. Gevolg: hete motor en daarna lekke koppakking.

meegt (0), 18 jaar geleden

De kop is gevlakt en afgeperst, lijkt me toch raar als de koppakking weer lek is (na 2 maanden?)

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch moet er iets aan de hand zijn, gaat de thermostaat wel open?
Ook kan er bij de montage nog genoeg fout gaan: pakkingresten op het onderblok, vloeistof in een kopboutgat(dan kun je de bout niet ver genoeg in draaien, merk je niets) enz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.