Daihatsu Charade: Charade '89 1.0 wordt niet warm..

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Vandaag met onze 2e auto op weg gegaan. Na 55 km op de snel weg was de auto nog koud. Temp meter stond nog op 'C', verwarming in zijn warmste stand, maar warm werd het niet.
Nu denk ik dat thermostaat defect is.

update:
Om uit te proberen aan de voorkant radiator bedekt, stukje gereden auto wordt nu wel goed warm. Is niet de beste oplossing maar we laten het zo.

sel

Geplaatst door sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bakkebaard (0), 15 jaar geleden

dan is het volgens mij de thermostaat die open blijft staan
deze is normaal bij een koude motor dicht (zodat de doorgang naar de radiateur gesloten is) , zodat de koelvloeistof (K.V) sneller op temperatuur is.
bij een bepaalde temperatuur gaat je thermostaat open zodat de rijwind de K.V in de radiateur kan koelen zodat je K.V temperatuur niet te hoog word.
als de thermostaat open blijft staan word je K.V dus ook bij een koude motor gekoeld door de rijwind in de radiateur waardoor deze niet warm word.
door de radiateur te bedekken komt er geen rijwind langs en kan de K.V dus ook niet gekoeld worden waardoor deze dus warm word.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.