Daihatsu Feroza: cilinder spuit olie uit

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine

2 maanden geleden zijn de koppakkingen, de radiator en de thermostaat vervangen. Sindsdien vebruikt de Feroza extreem veel olie en produceert veel uitlaatgas. Nu blijkt dat er water in de cilinder zit en er olie uitgespoten wordt. Is het mogelijk dat dit samenhangt met de reparatie en had het autobedrijf hier niet naar moeten kijken toen de koppakkingen vervangen zijn? Volgens het autobedrijf zijn het losstaande zaken en hebben niets met elkaar te maken.

Is er iemand die mij kan vertellen of het autobedrijf gelijk heeft en hoe dit eventueel op te lossen is?

groet,

Geplaatst door

marcelvanvelzen01 (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

is de cil kop ook afgeperst
en michien domme vraag licht dekoppakking niet verkeerd om

martinus1961 0
badge

14 jaar

hoi Martinus

Bedankt voor je bericht. De garage gaf toe al condens te hebben gezien na het afvlakken van de cilinderkoppen. De cilinder wordt nu alsnog gehoond, nieuwe olietrekveer,bougies, wederom een nieuwe koppakking, ect. Vraag blijft of ik voor deze kosten moet opdraaien of de garage en of de het probleem daarmee verholpen is. garage brengt overigens alleen de onderdelen in rekening en stelt deze op +/- 500 euro.

Volgens mij heeft het atobedrijf verzuimd om te controleren of er een scheur in de motor zit .... dir is met 90% waarschinlik het geval of de koppakking is verkeerd gemonteert ...
groet, Jan

manabike 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Feroza of stel zelf een nieuwe vraag.