Daihatsu Cuore: Cuore rookt enorm als je um start maar na een minuut is et weer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1 liter

Als ik mijn Cuore start dan slaat die zo aan, hij begint enorm te kwalmen uit de uitlaat, maar als je een straat verder bent is er niks meer aan de hand, ik zat te denken eraan dat mijn koppakking een klein beetje lekt, iemand er meer ervaring mee?
Hij rijd verder prima en mij boeit het niet echt zo gek veel, alleen iedereen en overal klaagt erover dat er een gigantische rookwolk hangt als ik wegrijd.

primaxyes

Geplaatst door primaxyes (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

antoontje (0), 13 jaar geleden

Ik heb wel ervaring met lekke koppen, Het klinkt inderdaad alsof die van jou lek is, Als de pluim wit is, en erger is dat dat verdampend condens water uit de uitlaat. Rookt hij bijvoorbeeld erg als de auto terug toert (van hoog toeren tal, met gas los naar stationair) In het geval van een lekke kop, trekken de zuigers tijdens de inlaatslag vacuum in de cilinder en zo via een lek in de kop water de cilinder is, en zo ontstaat er meer rook.

Als je handig bent, en er van houdt, kun de de pakking zelf vervangen, staat hier op de site van wel ergens hoe je dan precies te werk moet gaan, is bij een dergelijke motor geen ramp om aan te beginnen, neem er als het je eerste keer is wel een dag voor vrij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.