Daihatsu Cuore: Radio inbouwen Cuore 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Beste Daihatsu-rijder.
Sinds kort ben ik de gelukkige eigenaar van een Cuore uit 2000.
Ik ben er erg blij mee.
graag wil ik een autoradio inbouwen. De vorige eigenaar is helaas als een bouwvakker te werk gegaan. De witte stekker (dit is overigens geen iso stekker) is bijna helemaal doorgeknipt. Dus.... ik dacht, die radio sluit ik wel even aan. Even een verloopstekker halen en aansluiten op de radio stekker. Helaas..... Ik krijg het niet voor elkaar.

-ACC gevonden (geschakeld, blauw)
-Massa gevonden (bruin volgens mij)
......alleen geen constante gevonden. Klopt dit????? Volgens mij werkt de radio niet zonder een constante. Dan hou ik nog wat draadjes over waarvan ik echt niet weet wat ik er mee moet.
De volgende draden zitten er op:
Zwart/rood, zwart/blauw, blaauw, Bruin en volgens mij vier draden van de luidsprekertjes (positief en negatief)
Wie kan mij helpen????? Wil er toch erg graag een radio in hebben.


Wil iemand mij helpen?????

Regnerus

Geplaatst door Regnerus (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

eddyarc (100), 13 jaar geleden

De luidsprekers kun je zoeken met een batterijtje van 1,5V .
De constante + daarvan is mischien de zekering van stuk ?

antoontje (0), 13 jaar geleden

Het is altijd opmerkelijk om te zoen hoe sommige mensen huishouden met de electronica om de radio aan te sluiten.

Als je zeker weet dat je constante + daar niet ergens ligt of achter zit, En alle draden met een multimeter nalopen.

Als je de geschakelde (ACC) + gebruikt als "constante +" doet je radio het ook, echter onthoudt hij dan geen voorkeur zenders, of waar je was gebleven op je MP3 CD, is geen goede oplossing. Als je hem nergens kunt vinden moet je hem zelf aanleggen, Ik zou dan zoeken naar de schakelaar voor de alarmlichten, daar kun je misschien een constante + van aftakken. Als je het echt goed wilt doen trek je een kabel van de accu naar het dashboard, het is erg belangrijk dat de deze dan ook zekert, je zal niet vrolijk opkijken als je auto is uitgebrand.

Verder nog een tip,
Veel mensen gebruiken knijp AMP-tjes maar ik gebruik altijd wat kleine kroonsteentjes, ziet er een stuk opgeruimder uit, als de de voeding en de boxen aan één rits kroonsteentjes verbindt. Ook is mijn ervaring dat ze betrouwbaarder zijn.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=antoontje]Veel mensen gebruiken knijp AMP-tjes maar ik gebruik altijd wat kleine kroonsteentjes, ziet er een stuk opgeruimder uit, als de de voeding en de boxen aan één rits kroonsteentjes verbindt. Ook is mijn ervaring dat ze betrouwbaarder zijn.[/quote]
Anton

Je bijdrage is opmerkelijk.

Je verwijt mensen hoe sommigen huishouden met elektronica, daar vallen de kroonsteentjes dus ook onder.
Kroonsteentjes horen thuis in de meterkast of aan een schemerlamp, zeker niet in voertuigen.

Gaat dit mis, dan ruim je je auto letterlijk op.......

Moderator Problemcar

antoontje (0), 13 jaar geleden

Je hebt gelijk,
Kroonsteentjes is ook geen optimale oplossing, en kun je inderdaad beter in de meterkast houden, echter AMP-tjes kun je mijn inziens beter uit je leven houden. Ik gebruik liever kleine kroonsteentjes, die laten niet los als er spanning op de draadkomt, Kun je niet verkeerd vastknijpen en worden in je meterkast ook verkozen boven AMP-tjes.

Verder verwijt ik niet iedereen die wat knutselt aan zijn elektronica, echter spreekt Regnerus over een Bouwvakker die heeft huisgehouden, Ik wou op deze manier blijk geven dat ik zijn beeldspraak helemaal begrijp. Alsof het het er met opzet als een ramp uit moet zien.

Groeten Antoon
Particulier auto Hobby-ist.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

[url=http://img148.imageshack.us/i/6amptang.j...][img]http://img148.imageshack.us/img148/5830/...[/img][/url]


Er is niks mis met AMP kabelschoentjes, mits je de goede tang ervoor gebruikt. Dus niet zo`n ding uit de €5,= bak bij de Gamma...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.