Daihatsu Coure: ENORM GERATEL OP DE SNELWEG: zuigerstang???

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: L501

Beste collega sleutelaars,

Al de gehele dag kreeg ik de indruk dat de motor meer dan normaal ratelde. Uiteindelijk dus op de snelweg werd het echt opvallend. Het viel me op dat wanneer ik gas gaf of juist inhield de motor het meest stil was. Juist als de motor onbelast draaide (met een klein beetje gas dus) werd het lawaai echt heel erg. Op een gegeven moment begon de auto zelfs in te houden. Ik heb toen de koppeling ingetrapt en de motor viel gelijk stil. Op de vluchtstrook even olie gepijld. Het stond een beetje laag dus wilde ik het bijvullen. Na het openen van de olievuldop kwam een doorzichtige damp mij tegemoet (net waterdamp). Het viel ook op dat de kop wel heel erg warm was. Olie bijgevuld en opnieuw gestart. Motor starte verder goed en bleef zelfs weer lopen (niet geheel lekker). Bijna thuis begon het ratelen weer tot gevaarlijke niveau te stijgen... Eenmaal thuis bleken de kleppen in orde. In het bijzijn van een slimme buurman opnieuw gestart. De eerste paar omwentelingen gaven een hels kabaal, daarna zakte het af naar een nog steeds erg ratelende motor... Volgens deze slimme buurman zou het een drijfstang lager kunnen zijn!

Hebben jullie ideeen/oplossingen?

Gr p-man

p-man

Geplaatst door p-man (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 16 jaar geleden

peter zo je verhaal telezen zou dat zeker kunnen maar dan zul je toch het carter er onder van dan moeten halen en de drijfstang lagers los moeten maken om te zien hoe de toestand is.

groetjes jan.

p-man (0), 16 jaar geleden

Jan, bedankt! Ik hoop ergens deze week de auto naar de Daihatsu dealer te krijgen zodat zij misschien een diagnose kunnen stellen, zonder de carterpan eraf te halen!

jan T (10) PRO, 16 jaar geleden

nou peter ik ben benieuwd want zij als diagnose hebben.

groetjes jan.

Leo65141 (0) PRO, 16 jaar geleden

wat is het voor een daihatsu en wat voor motor ligt erin
een ej-de of ej-ve zie aluminium plaatje tegen schut bord
ivm nokkenas versteller die willen wel eens geluid maken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.