Daihatsu Cuore: verdwenen vacuumslangen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850 ED-10

Mijn dochter heeft net een mooie Coure gekocht; helaas met stotterprobleem.

Bij mijn onderzoek naar de mogelijke oorzaak trof ik enkele kale vacuumtuitjes aan zonder vacuumslangetje erop. Het betreft:
- een dun tuitje schuin voor en boven op de rechthoekige doos naast het stuurhuis. Uit deze doos komt ook de dikke benzineslang naar de carburateur uitkomt (waar is die doos eigenlijk voor).
- 2 dunne tuitjes op een geel "ding" aan de achterkant van het motorblok, onder het inlaatspruitstuk. Volgens mij is het een temperatuurgevoelige omschakelaar van het vacuumsysteem.
- een kort stukje dunne vacuumslang (5 cm), direct afgetakt van de dikke vacuumslang die vanaf het inlaatspruitstuk naar de buis richting de rembekrachtiger loopt. Het stukje vacuumslang is aan het eind enigszins knullig afgedicht met een boutje.
Volgens mij is dit niet zoals de auto ooit nieuw is afgeleverd.

Wie weet hoe dit origineel met elkaar verbonden moet worden?
Of bij wie mag ik eens onder de motorkap van een Cuore uit ongeveer het zelfde bouwjaar kijken?

Kado

Geplaatst door Kado (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Proxxima (0), 16 jaar geleden

Misschien is het voor jou een idee om even op de sloop
te kijken bij een cuore? Dan ben je er snel genoeg achter :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.