Daihatsu Yrv: geen vonk

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,ik hoop dat iemand mij kanhelpen.
Heb een yrv die niet wil starten,de start motor draaid goed rond,zekeringen zijn goed en de pulsgever lijkt ook in orde maar er komt geen spanning op de bobines,iemand mischien enig idee??

wes1.0

Geplaatst door wes1.0 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Young RV? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

Weet trouwens niet wat de preciese waarde uit de bdp moet zijn,greeg een wisselspanning bij het rond starten.
Heb op de bobines gemeten en van de drie draaden,liggen er twee aan massa,klopt dit?

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

als je al geen spanning krijgt op de bobine zal je hier mee moeten beginnen. meestal 1 voeding,1 massa en 1 signaal(massaschakelend) dus via plus accu te meten met led tester. Krijg je hier tijdens starten ook geen voeding op? Tikken de injectoren tijdens starten? zo ja,bdp signaal goed.
Alle zekeringen gehad? Heb nu geen schema van de ontsteking dus kan het niet 100% zeker zeggen.
en anders even uitlezen.

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

Heb hem al laten uitlezen,kreeg een fout code voor de lambda maar dat klopt daar zit een universele in,of de injectoren tikken weet ik niet zal ik vanavond op letten bij een hernieuwde poging.
En over testen,dan plaats ik dus 1 draad op de plus van de accu en een andere op de signaal draad van de bobine? en dan starten?

Met vriendelijke dank.

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=wes1.0]En over testen,dan plaats ik dus 1 draad op de plus van de accu en een andere op de signaal draad van de bobine? en dan starten?[/quote]
ja,met een led tester. Maar als de bobine geen voeding krijgt,zal hij ook geen signaal hebben. Brand het motor management lampje wel met contact?
en brand er geen sleutel lampje? misschien eerst maar eens met de reserve sleutel proberen.

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

Motor management lampje brand en lampje voor de sleutel zit er niet op,heb ook nog een "ouderwetse"sleutel en het vreemde is dat ik zo'n 150 heb gereden toen de auto uitviel en niet meer aan de praat was te krijgen.Heb iderdaad wel al de reserve sleutels geprobeerd,maar helaas,zal contact slot nog even los peuteren mischien draad los gesprongen?

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

ik neem aan dat de distributieriem/ketting nog wel goed is?

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

daar lijkt het wel op,goed op spanning en volgens mij niet van de tijd af,maar dan ben ik niet helemaal zeker van,maar heb niets raars vernomen toen de motor stil viel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Young RV of stel zelf een nieuwe vraag.