Daihatsu Yrv: geen stuursignaal bobines

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Goeden dag,

mijn yrv slaat niet aan,er staat geen 12v op de bobines,brandstof is aanwezig start prima rond,maar slaat niet aan.
Heeft iemand mischien een suggestie?
Alvast bedankt

wes1.0

Geplaatst door wes1.0 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Young RV? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

zekeringen állemaal gecontroleerd?

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

Bij mijn weten wel,heb de zekeringen onder de motor kap gehad en die schuin onder de stuurkolom.En er schijnt nog een soort smelt zekering op de plus pool te zitten van de accu en die lijkt mij ook goed(doorgepiept).Ik heb gehoord dat er 12v op de bobines moet staan als de auto op het contact staat en die meet ik niet.

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

vaak heb je inderdaad een geschakelde plus op de bobine en de computer schakelt hem aan massa. Nu zul je zonder goed schema niet verder komen. Meet je wel 5 volt op bv de luchtmassameter o.i.d.?

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

Zal vanavond nog eens kijken of die 5 volt op de luchtmassa meter aanwezig is,in welke richting moet ik anders denken?De auto is uitgelezen en gaf geen foutmeldingen,dus het lijkt of dat de e.c.u. goed werkt,maar zou die e.v.t.toch stuk kunnen zijn.En ja een goed schema is ook lastig heb al na een vraagbaak gezocht maar die is niet te vinden,alleen voor een cuore van het zelfde bouwjaar met de ej-ve motor.

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

5 volt op de luchtmassa meter is wel aanwezig,12V op de bobine kabels niet.De injectoren werken wel en er word ook wel brandstof ingespoten,maar starten ho maar.Hebben de kabels naar de e.c.u.gevolgd en geen breuk tegen gekomen.
Zou het kunnen dat de e.c.u.defect is?

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je al een schema te pakken? Anders blijft het alleen maar gissen...

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

Dat schema lijkt een probleem,heb al geprobeerd om aan een vraagbaak of repair manual te komen,maar die lijkt voor de yrv niet te zijn gemaakt.Ik weet niet in hoe verre de cuore dan gelijk is met oog op de ecu e.d.Miscien nog suggesties?
Met dank Harjan.

quikfit (215), 11 jaar geleden

@wes1.0 Ik heb wat PDF Files naar je gemaild......Je Inbox zit nu vol! ;-)

Groeten vanuit Noorwegen...

wes1.0 (0), 11 jaar geleden

Daar hebben we zeker wat aan,hadden al bijna de ecu vervangen,blijkt er toch ergens een zekering verstopt te zijn die je zonder schema dus over het hoofd ziet,dit houd dus in:hij doet het weer en we zijn heel blij en dus bij deze Voor de geplaatste reacties en aangeboden hulp heel hartelijk dank.

Groeten Harjan.

quikfit (215), 11 jaar geleden

Graag gedaan. ;-)

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=wes1.0]..........blijkt er toch ergens een zekering verstopt te zijn die je zonder schema dus over het hoofd ziet....................[/quote]
Waar zat die zekering dan? Dit was dus de voeding naar je bobine?

bertcamu (0), 9 jaar geleden

Hallo ik zit met het zelfde probleem waar zit die zekering dan kan ik ook weer rijden.gr bert haarlem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Young RV of stel zelf een nieuwe vraag.