Daihatsu Cuore: Gordels rollen niet goed meer op

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850

Hoi,

De gordels van zowel de bestuurder als van de bijrijder rollen niet goed meer op. Eerste stuk wel, je zit tijdens de rit dus wel veilig (voor zover mogelijk in een cuore..), maar als je uitstap blijft ie halverwege hangen. Je moet hem dan met de hand helpen en dan gaat het wel weer.
Mijn vraag is: kan ik het rolmechanisme misschien smeren? Zo ja, welke panelen moet ik dan losmaken en hoe doe ik dat? Nieuwe gordels zijn behoorlijk kostbaar, dus ik hoop dat er iets zelf te doen valt. Te meer omdat het schijnt dat het 'een apk-punt' is.

Alvast hartelijk dank voor eventuele tips!

Yelle

Yelle

Geplaatst door Yelle (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Hier is een super produkt voor.. wordt niet in de vrije handel verkocht maar moet je bij een garage laten doen. Kwestie van op de gordel spuiten en klaar..
Ik weet niet waar je zit maar je mag wel even langskomen..

Yelle (0), 15 jaar geleden

Tja, ik moet uit zuid-holland komen, da's toch wel een eindje rijden. Maar is dit een algemeen middel bij garagebedrijven? In dat geval kan ik vast ook in Den Haag en omgeving terecht?

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Er is vast een garage die het ook heeft.. Even rondbellen..

jan5047 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat de apk betreft als de gordel goed aanligt (dus goed om het lichaam zit) is het geen afkeur hij noet uiteraard wel heel zijn
gr jan

u-l-f-t (0), 15 jaar geleden

Hoi weet je wat het beste helpt bij zo,n probleem gewoon ciliconenspray op de gordels spuiten en werk weer 100 % omdat de gordel dan weer lekker glad wordt ik doe dat geregelt veel plezier Mvg Gerrit

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Al eens siliconenspray op je nette pak gehad Gert?

u-l-f-t (0), 15 jaar geleden

[quote=garageburgwal]Al eens siliconenspray op je nette pak gehad Gert?[/quote]
Ik doe dit heel vaak maar nooit geen probleem mee gehad ik zou zeggen gewoon doen. mvg gerrit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.