Daihatsu Charade: Hoe snel beschadigd koppakking van te warm draaien?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16V

Beste forummers,

helaas ging vandaag mijn kachelradiateur lek en daardoor liep mijn motor warm. Steeds als hij in het rood kwam heb ik hem laten afkoelen, maar al met al heb ik wel een tijdje met een te warme motor gereden om thuis te komen. Ik heb weleens begrepen dat de koppakking hier snel onder lijdt, maar is dit waar en hoe snel gaat dit?

Ik heb een half uur steeds bovenin de thermometer gereden en bijelkaar enkele minuten tot diep in het rood.

BVD Rick

RickLT

Geplaatst door RickLT (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Beste Rick, Dit hoeft niet fataal te zijn voor de koppakking. verbind de slangen van de kachelradiateur aan elkaar d.m.v. een buis en ga zo maar eens rijden. Als alles goed blijft, geen hoge druk in expansievat en geen uitwendige lekkage of witte pluimen uit de uitlaat, heb je gewoon geluk. Deze test is gewoon om te voorkomen dat je vooraf hoge kosten maakt aan een wat oudere auto. suc6 Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.