Daihatsu Charade: Kachelradiateur 2x achter elkaar lek: pech of is er meer aan de

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16V

Beste forummers,

Mijn kachelradiateur ging lek en deze heb ik vervangen door een exemplaar van de sloop. Nu is deze na een maand gebruik ook lek gegaan. Gelukkig heeft de sloperij (Bunte in Teugen) direct kosteloos een nieuwe gestuurd en deze zit er alweer in. Maar is dit domme pech of zou er iets meer aan de hand kunnen zijn?

Groeten Rick

RickLT

Geplaatst door RickLT (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Een gebruikte zal nooit de kwaliteit van een nieuwe kunnen benaderen. Het uitbouwen uit een oude auto is ook nooit bevoordelijk voor de radiateur. Met alle respect, soms gaat het uitbouwen een beetje ruw.
Het kan wél veel geld schelen, netjes dat je gelijk een andere kreeg toegestuurd.

RickLT (0), 16 jaar geleden

Marcel, bedankt voor je antwoord.
Het zijn inderdaad fragiele onderdelen. Ik heb er zelf geprobeerd voorzichtig mee om te gaan, maar je weet het nooit zeker (net als bij het uitbouwen).
De 2e keer inbouwen ging in ieder geval een stuk sneller ;).

Henry Danse (0), 16 jaar geleden

[quote=RickLT]De 2e keer inbouwen ging in ieder geval een stuk sneller ;).[/quote]
Beste Rick,

Volgens mij heeft de Charade van mijn vrouw het zelfde euvel. Je schrijft dat de 2e keer een stuk sneller ging, maar ik heb zo eventjes gekeken en vermoed dat ik heel het dashboard uit moet bouwen.

Kun je mijn angstig vermoeden bevestigen, of heb je beter nieuws voor me ;-)?

Bij voorbaat dank voor je antwoord.

Groet,
Henry

Riel (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je eens geinformeerd wat een nieuwe kost? Voor een Clio weet ik dat deze 30 euro kost, de moeite niet van een sloop-exemplaar.

Controleer ook eens de druk op het koelsysteem of eventuele verstoppingen. Soms werkt een expansievat dop niet meer en krijg je dit soort ellende, soms is er zelfs een koppakking aan.

Henry Danse (0), 16 jaar geleden

Riel,

Hartelijk dank voor je reactie en daarmee je hulp.

Ik heb inmiddels geïnformeerd bij een auto-onderdelenbedrijf, maar dat kon hem niet leveren. Wel konden ze er een nieuw blok in laten solderen, dit zou ongeveer €150,-- kosten. Totaal niet interessant dus.

Ik heb op twee plaatsen een tweedehandse gevonden; respectievelijk €30,-- en €35,--. Of eigenlijk heb ik nog een derde gevonden, maar die zit nog ingebouwd. Dat lijkt me niet zo gunstig als er inderdaad een heel dashboard voor uitgebouwd moet worden.

Dat is me trouwens nog niet helemaal duidelijk, ik bedoel betreffende het uitbouwen van het dashboard. Is dit nodig, of is er een andere mogelijkheid?

Riel (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet niet hoe het bij een charade zit. Omdat aan de kachel pijpjes naar buiten uitsteken waar de koelslangen op zitten, moet de kachel richting binnenkant van de auto bewegen om hem uberhaupt eruit te krijgen. In de meeste gevallen zal dan op zijn minst het dashboard wat naar voren moeten.

Er zijn opties waar je die pijpjes afzaagt, en een vervangingsradiator waar je de pijpjes in schroeft. Dan krijg je de kachel er wel uit en in zonder de boel uit te bouwen. Ik weet alleen niet waar je die nou zou moeten bestellen.

Echter, misschien valt het reuze mee, je dashboard een 30cm naar voren te halen. Dan zou je het met wat gefriemel klaar moeten krijgen.
Ververs ook de koelvloeistof meteen.

Informeer eens bij de dealer naar de prijs, ik heb even voor je gezocht, maar hij is inderdaad slecht verkrijgbaar bij de grossiers.

Henry Danse (0), 16 jaar geleden

Ik heb inmiddels een mailtje naar de Daihatsu dealer in mijn woonplaats gestuurd met de vraag wat zo'n radiateur zou kosten.

Je schreef eerder over een defecte koppakking of expansievatdop, krijg je dan ook een lekkage in de auto?

Riel (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze zaken geven een flink hogere koelvloeistofdruk, de oudere kachel kan daardoor sneuvelen. Hoeft niet het geval te zijn, maar wel meteen even nakijken. De kachel kan natuurlijk ook lekken doordat ie oud en versleten is. Ik gaf die reactie, omdat bij hem 2 kachels achter elkaar gingen lekken, dat geeft toch stof tot nadenken over andere oorzaken.

Ben benieuwd, maar heb een flauw vermoeden dat die prijs wel gaat tegenvallen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.