Daihatsu Cuore: Inhouden bij koude motor

Bouwjaar: 1992

Mijn Cuore had problemen met inhouden (rodeoeffect) bij warme motor.Hij is hiervoor bij een garage geweest die eerst niets kon vinden.Nadat ik op deze site had gelezen over het met het blok verbinden van de groene draden van de sproeiers was dit probleem verholpen.
Nu is de auto niet vooruit te branden met koude motor.
Bimetaal in luchtfilter werkt.
Temperatuurschakelaar bij dynamo is in koude toestand open en licht aan massa bij warme motor. Ook het draadje losmaken heeft geen effect.
Starten is geen probleem, maar na 30 meter kun je zelfs met de koppeling ingetrapt plank gas geven maar de motor komt niet of nauwelijks op toeren.Blijft wel gewoon stationair draaien.
Zogauw de temperatuurmeter net uit de hoek komt rijdt hij weer gewoon.

Willie12160

Geplaatst door Willie12160 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Willie12160 (0), 19 jaar geleden

Het probleem bleek aan de choke te liggen.
De luchtklep bleef helemaal dichtzitten.
Is verholpen door aan de voorkant de fabrieksinstelling iets bij te stellen waardoor de choke weer normaal werkt.
(dus niet de normale chokeinstelling aan de achterkant.)
Er werd me bijgezegd dat dit onderdeel vermoedelijk in de nabije toekomst wel vervangen moet worden.(Er was was uitgelopen o.i.d.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.