Daihatsu Charade: inhouden bijna weg, maar bij hogere snelheden niemand thuis

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 / 16v

De auto heeft een fabrieksopgave van 170...echter...de mijne begint bij 140 al erg moeilijk te doen (schudden/trillen). En dan bedoel ik niet eventueel uitbalanceren van de wielen. harder dan 140/145 heb ik nog niet kunnen rijden. Ook het inhouden is nog steeds aanwezig, bij koude start sterk merkbaar. Ook vanuit stationair de koppeling op late komen valt de motor zachtjes weg/uit. beetje gas er bij is dus nodig. (zelfs mijn vorige charade 1.0 uit 86 met carb. kon dit.) het lijkt op een brandstofprobleem?

Weet iemand waar ik dit probleem in moet zoeken?

Heb reeds het slangetje van de mapsensor vervangen (was kapot) envervanging van de temperatuurzender deed ook veel goeds. Verder is het brandstoffilter vervangen. Heb ook al injectorreiniger geprobeerd 2x.


Alvast bedankt!!

-Jan1983-

Geplaatst door -Jan1983- (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

-Jan1983- (0), 17 jaar geleden

Weet iemand hier een oplossing voor? kan een LMM sensor (die in mijn luchtfilterbak zit) voor zulke problemen zorgen?

rctkoehler (0), 16 jaar geleden

Je zei dat de temperatuurzender al enige oplossing bood? Is die vervangen voor een nieuwe? Of misschien voor een 2e hands, die misschien ook al bijna stuk was?

Iets anders kan ik ook zo snel niet verzinnen.
Wel weet ik van m'n vorige auto (charade uit 1993 1300efi 90pk) dat i de teller uit liep. Kwam op de teller tot boven de 190km/u, en d'r zijn meer mensen die dit hebben zonder enige aanpassing.
Dus die 140km/u is echt niet goed.
Zou toch ff langs een dealer gaan.

Wat haal je voor brandstofverbruik? Ik reed altijd rustig, snel in z'n 5 e.d. en haalde altijd 1:16. Met de cruiscontrol op 110km/u naar kroatie ging die 1:19

-Jan1983- (0), 16 jaar geleden

Eindelijk iemand die weer reageert :D

Probleem is nog niet opgelost helaas. Temperatuursensor is vervangen voor een nieuwe, maar nog steeds vooral bij koud erg inhouden. DIt doet ie pas na een paar seconden! ook de top mist gewoon. de ene keer stopt ie met 135 al, de andere keer met 140. Wanneer die warm is houd ie minder erg in wanneer ik optrek.
Ik zit nog even te denken aan de lambdasonde, omdat deze meestal pas ingeschakeld wordt na een paar seconden. Hij geeft verder geen foutmeldingen in mijn dashboard!

Ik rijd altijd via 80km wegen naar mijn werk, dus kom maar weinig boven de 80 -100. En trek rustig op. Toch nog een verbruik van 1:16 terwijl de catalogus aangeeft dat hij 1:19 moet kunnen halen bij de 90!!! Op snelwegen rijd ik meestal wel flink door.

En ik had laatst ook nog zoiets raars met de ontsteking. kocht nieuwe kabels en verdelerkap/rotor op basis van kenteken en bouwjaar, deze paste niet! toen hebben we gezocht en van het model na 96 de kabels laten aanrukken...en die pasten wel qua aansluiting!! zeer bizar? Verder rijd de auto zeer goed. alleen het eindeloos inhouden is hinderlijk. ik heb hier helaas geen apparatuur om eens e.e.a. door te meten. Is er iemand van het forum die er eens naar wil kijken? Ik ben bereid een stukkie te rijden!!

Groeten Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.