Daihatsu CUORE TX: Kilometerteller dood

Bouwjaar: 1992

Hallo,
Mijn kilometer uitlezing en de stand van de teller doed niets meer.Heb de kabel uit de versnellingsbak los gemaakt tijdens het handmatig draaien aan de kabel ging de naald van de kilometerteller omhoog.
Wie weet wat het probleem zou kunnen zijn en hoe ik het eventueel kan oplossen.
b.v.d.
ruud

LOBO6618

Geplaatst door LOBO6618 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

klinkt alsof de kabelaandrijving in de bak stuk is.Dit omdat je zeg dat als je handmatig de kabel draaid de teller wel werkt.Je kunt duseven naar de aandrijving in de bak kijken door bijv. door de kabel in de bak weer te monteren en de kabel achter in de klok los te draaien en dan even te rijden.Draaid hij niet dan is de aandrijving stuk.Dit moet je toch even laten maken want voor de APK want daarvoor moet je snelheismeter het doen.

michael

LOBO6618 (0), 19 jaar geleden

Hoi Michael,
Natuurlijk ben ik er al achter dat het probleem in die versnellingbak zit maar hoe en of kan ik dat zelf oplossen of moet die hele versnellingsbak uit elkaar??
ruud

leo6532 (0), 19 jaar geleden

de km teller aandrijving kun je er zo uit trekken 1 boutje losdraaien met sleutel 10 een beetje wringen en trekken dat moet lukken en dan zie je dat het kunstof tandwieltje kapot is suc6 leo

LOBO6618 (0), 19 jaar geleden

Hoi Leo,
Bedankt voor de tip inderdaad is het tandwieltje versleten.
Maar het lijkt alsof er te weinig olie in de bak zit.
Mijn vraag kan ik gewoon waar dat tandwielunit de bak in gaat in dat gat wat versnellingsbakolie bijvullen?
bedankt voor de eventuele reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.