Daihatsu cuore: Starten - wegrijden

Bouwjaar: 1992

Twee weken geleden carburateur vervangen omdat de CO-stelschroef was afgebroken.
Nu moet ik bij een koude motor drie keer (twee keer is te weinig) m'n gas indrukken wil ik kunnen starten. Wanneer ik dan na het starten wil wegrijden, valt ie weg. Het lijkt wel alsof 'ie dan verzuipt.
Je hoort wel duidelijk dat choke werkt, bougies zijn net vervangen en kleppenspeling is ook wat(?) mee gedaan. (alles bij de dealer).
Iemand enig idee hoe dit start/wegrijden-probleem te verhelpen is?

marissentom

Geplaatst door marissentom (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

niksnut (0), 19 jaar geleden

kontroleer eerst of bij een koude motor de chokeklep goed dicht staat. Als je n.l. je gas intrapt krijgt de motor extra benzine door de acceleratie pomp. Omdat je het gaspendaal meerdere keren moet intrappen lijkt het alsof hij te arm is en dat komt meestal omdat de choke niet goed sluit. Ook het naderhand afslaan kan hierop duiden.Draait de motor warm wel goed ??

marissentom (0), 19 jaar geleden

Hé Peter, sorry voor de late reactie.
Als de motor warm is draait deze wel goed, heel goed zelfs.
Hoe controleer ik of de chokeklep goed dicht staat? Waar moet ik naar kijken? Wat bedoel je met "te arm zijn"?

niksnut (0), 19 jaar geleden

Als de motor koud is haal je het lichtfilter deksel los. Je ziet dan bovenin de carb. een klep zitten . Trap het gaspendaal rustig tot de bodem in en laat hem weer rustig opkomen. Als het goed is is deze (choke)klep gesloten .probeer of je de klep open kan drukken . dit moet met enige weerstand . staat dit klepje enigszins open dan moet deze opnieuw afgesteld worden. Wat ik bij mijn cuore en bij meerdere auto's ervaar is dat ik voor ik de motor start altijd even het pedaal een keer indruk om de choke goed te aktiveren. Die van mij start ook veel beter als ik dat doe . Deze klep dient ervoor om het mengsel te verreiken (lees meer benzine t.o.v. de lucht) voor een koude motor. Als hij enigszins open staat wordt het mensel als het ware iets te arm voor de koude motor. Als de motor warm is moet hij helemaal open staan.
Succes , ik hoor het wel
peter

marissentom (0), 19 jaar geleden

ok, bedankt voor de snelle reactie. Ik zal morgen eens een kijkje nemen. Dan hoor je het wel.

GRoeten,
Tom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.