Daihatsu Charade: Kleppen stellen, welke cilinder is nr. 1?

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 16V

Welke cilinder in een 1300 EFI 16V motor (HC-C) is cilinder 1? Die aan de zijde van de distributieriem of die aan de versnellingsbakzijde? Voor de zekerheid: welke kleppen zijn de inlaatkleppen en welke de uitlaatkleppen?

maurits7573

Geplaatst door maurits7573 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is het wel verstandig om met zo weinig kennis van zaken hieraan te beginnen ? Koop anders eerst 'n " Vraagbaak" van dit type auto. Hierin staan nog veel meer zaken waar je in de toekomst wat aan kunt hebben.

Gr.

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Ik heb al een vraagbaak van de Daihatsu Charade, van het motortype CB-23, CB-61 en CB-80 staat precies beschreven welke cilinder nr. 1 is en welke kleppen in- en uitlaat zijn. Bij de motortypen HC-C en HC-E staat dit niet. Ik vraag dit, omdat ik nog twee andere auto's heb staan waarvan bij de een cilinder 1 aan de bakzijde zit (rechts als je er voor staat) en bij de ander aan de distributiezijde (links als je er voor staat). Omdat ik geen enkele twijfel hierbij wil hebben, stel ik de vraag.

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Heb het inmiddels al uitgezocht, ondanks mijn weinige kennis van zaken...

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wees blij dat je geen renault hebt Maurits, want dan is het pas vreemd......daar beginnen de cilinders vanaf bakzijde bij 1. Het is dus nog niet altijd zo eenvoudig cilinder 1 te herkennen. Ook de vraagbaak voorziet dus niet in deze vraag. Vreemd, want klepstellen en weten waar de 1e cilinder zit is niet geheel overbodige info.
Maar je weet het inmiddels dus dat is dan opgelost.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.