Daihatsu Move: Move start niet meer na 10 minuten lopen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: ED20

Daihatsu move, (3 cilinder injectie) start niet meer na ongeveer 10 minuten te hebben gelopen. Na ongeveer 30 minuten wachten start hij weer.
Ik heb alle stekkers en vaccuum slangen inmiddels gecontroleerd en het gasklephuis gereinigd. Alleen het slangetje van het kleppendeksel naar het inlaat-spruitstuk zit verstopt, maar dit lijkt mij eerlijk gezegd niet het probleem. Ik heb nog even rondgereden zonder dit slangetje, maar het probleem zit er nog in. Tips zijn welkom.

Rudolf_D

Geplaatst door Rudolf_D (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

limbra (565), 13 jaar geleden

temperatuur sensor defect is het eerste wat er in mij opkomt ,
De eerste (koude) start gaat dan goed en de motor komt op temperatuur , bij de volgende start (zolang de motor warm is) zal de temperatuur sensor het
signaal koude motor door sturen naar de ecu , de ecu spuit dan extra brandstof in omdat deze denkt dat de motor koud is en dus een rijker mengsel moet krijgen,
aangezien de motor niet koud is krijgt deze dus teveel brandstof ingespoten waardoor deze verzuipt en dus niet zal aanslaan.

aangezien je de vacuum slangetjes al gecontroleerd hebt en het gasklep huis gereinigd hebt verdenk ik de temperatuur sensor .

heb je het gasklephuis trouwens zelf gereinigd of heb je dit laten doen door een garage / monteur?
Ik weet het niet zeker of dit voor jou auto ook van kracht is , maar bij vele auto`s moet het gasklephuis opnieuw in geleerd worden op nul waarde / stand als deze gedemonteerd is geweest, (tenzij je hem gemonteerd hebt gereinigd).

wat betreft de carter ontluchting slang , deze kun je proberen te reinigen maar vervangen heeft meestal een beter effect.
aangezien de carter dampen toch weg moeten en niet in de buitenlucht gedumpt mogen worden (milieu).

gr. limbra

Rudolf_D (0), 13 jaar geleden

temperatuur sensor vervangen, probleem lijkt verholpen.

het gasklephuis heb ik zelf gereinigd met alle stekkers los, maar dat lijkt gelukkig geen problemen te geven.

slangetje van het kleppendeksel naar het inlaatspruitstuk ook gelijk vervangen, het viel mij op dat als ik het gaatje aan de kant van het inlaatspruitstuk dicht hield dat de motor direct veel langzamer ging lopen, dit had ik niet verwacht. Dus maar goed dit slangetje vervangen is.

Al met al een geslaagde reparatie bedankt voor de hulp.

tips (0) PRO, 13 jaar geleden

LET OP !!!!!!!!

slangetje tussen klepdeksel en inlaatspruitsuk is een slangetje met een ristrictie als je deze vervangt door een gewoon slangetje wordt er olie aan gezogen!!!!!!!!!!

Rudolf_D (0), 13 jaar geleden

THANKS! Inderdaad een gewoon slangetje gebruikt. (Gelukkig is het transparant, dan kun je de olie goed zien lopen....) Ik heb het oude slangetje nog eens goed bekeken en met een beetje remmenreiniger heb ik deze weten te ontstoppen. Deze zet ik er morgen maar terug op.

Rudolf_D (0), 13 jaar geleden

Probleem zit er toch nog in. Motor even laten draaien om het slangetje te vervangen. (krijg je niet zo'n koude handen) Start de motor na 5 min lopen weer niet. Heeft iemand nog goede tips?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Move of stel zelf een nieuwe vraag.