Daihatsu charade: natte bougie

Bouwjaar: 1989

mijn charade pas gekocht voor mijn dochter met een 3 cyl. moter komt niet direct op touren als ik gas geef, de 3e bougie is altijd nat, terwijl de ontsteking is vernieuwd, de 3 uitlaatkleppen zijn ook vernieuwd, e.e.a. is mij bekent door de rekeningen die ik bij de auto kreeg.
wat kan ik nog doen om te weten wat hier aan de hand is.

m.vr.gr. Eric

smokey

Geplaatst door smokey (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ton11585 (0), 19 jaar geleden

controleer eerst eens of alle bougies wel vonken met draaiende moter ,het kan zijn dat de derde bougie niet vonkt ,dan krijgt de cylinder wel benzine maar verbrand niets ,blijft dus nat ,houdt de bougie dop dicht tegen de bougie aan maar pas op alleen de boudiedop vast houden en niet met de andere hand de auto of zo want dan geleid je en krijg je de vonk zelf,
als er met weg halen van de bougiedop verandering zit in het moter toerental is er iets mis met de kabel of dop .
suc6 ton

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

zijn de contactpunten ook vernieuwd

Butsman (0), 19 jaar geleden

Soms breekt er wel eens een contact in de verdelerkap.

Frank3181 (0), 19 jaar geleden

het lijkt op een vals contact in de verdelerkap. Je kan dit goed zien doordat er zwart streepje van een contact (waarschijnlijk die van de natte bougie) loopt. Het is net of er een haartje in geplakt zit. Remedie is verdelerkap vervangen. ca 9 euro bij de automaterialenzaak.

smokey (0), 19 jaar geleden

alles geprobeert maar het probleem blijft bestaan, jammer want het is een mooie auto

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

kijk eens of de kabel van de natte bougie wel vonkt. Let ook op de max lengte van de vonk.Deze moet zeker wel een centimeter kunnen halen.Is het wel een mooie blauwe vonk? is dit alles ok?
haal dan de natte bougie eruit.Verzeker jezelf dat het benzine is en geen water.Is het echt benzine zet dan de bougie op de kabel en leg de bougie tegen massa en laat iemand starten.kijk dan eens wat er nog van de vonk over is.Wissel ook eens van bougie.het kan ook aan de bougie liggen.Is het water dan zal de koppakking wel lekken.

succes

michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.