Daihatsu Sirion 2 2009: overdrive lampje knippert

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: K3, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 67

Enige tijd geleden had ik het probleem dat mijn overdrivelampje ging knipperen. Wat gebeurd er dan, de auto wordt in een veilige modes geschakeld en je kan er bv geen snelheid meer mee maken. Als je de auto in "P" stand zet en de motor uitschakeld zijn er op dat moment geen foutcodes meer af te lezen. Ik heb dit in het verre verleden eerder gehad maar het was een tijd weg. Tot onlangs, tijdens het rijden hoor je dan een (metaal achtig geluid) klonk, het overdrive lampje gaat dan knipperen en de motor gaat in een veilige modes. Even de auto resetten, sleutel uit het contact en weer opnieuw starten werkte maar van korte duur. Ik ben rij-instructeur van beroep en heb al menig rijles moeten afbreken of ben tijdens de rijles met de leerling naar de dealer gereden. Uiteindelijk de motor laten draaien en er werden 2 codes waargenomen(mij niet bekend welke) Een monteur is hiermee aan de slag gegaan, heeft uitgeplozen welke codes het betrof, hij heeft toen een extra draad gelegd om een bepaalde sensor te omzeilen en uit een andere Daihatsu hebben ze de krukassensor gehaald en in de mijne geplaatst. Ik werd gebeld, ze dachten het voor elkaar te hebben. Ik ben met een omweg naar huis gereden, ga nog even een boodschapje doen en zet de auto in zijn achteruit. Ik hoor weer het bekende geluid, het lampje gaat knipperen en ik ben weer terug bij af. De monteur wil nog van alles uitproberen maar tot op heden hebben alle verrichte zaken nog geen uitkomst geboden. Ik ben een beetje ten einde raad en hoop eigenlijk op dit forum dat er mensen zijn die zeggen, joh als je nu eens dat of dat voorsteld aan de garage. Ik geef er rijlessen mee en heb maar twee leerlingen voor de automaat dus het is erg van belang dat ik hem weer kan gebruiken hiervoor zij zitten nu ook maar stil te wachten tot ze weer mogen.

Ik hoop dat er mensen zijn die mij en mijn garage weer een stukje verder kunnen helpen.

Andre van Polen

Geplaatst door Andre van Polen (50) , lid sinds 7 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion 2 of stel zelf een nieuwe vraag.