Daihatsu Charade 1.6 16v GTI: Probleem met zuiger/cilinder

Bouwjaar: 1996

Goedendag allemaal, ik heb het volgende probleem:
Mijn blok rammelt als een gek als hij stationair loopt, dit komt waarschijnlijk omdat 1 van mijn zuigers niet meer mee doet. Als ik de bougiedop eraf trek tijdens het lopen merk je niets dus die doet niet wat. De bougie vonkt wel en hij wordt ook nat (komt dus omdat hij niet ontbrand dus dit lijkt mij logisch). Dit alles gebeurde na een ritje autobaan, toen ik eraf ging merkte ik dat de auto erg trilde dus ik zette hem aan de kant en toen merkte ik het, iemand enig idee?
Groeten Dennis

edit: andere bougie al geprobeert

viper33

Geplaatst door viper33 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

wissel je bougie om met een andere cilinder
misschien is ie kapot

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

kabel omwisselen

Harold4154 (0), 19 jaar geleden

Heb je geen koelwater verlies? Is het op niveau? Is je auto niet oververhit geraakt op de snelweg waardoor je koppakking eruit ligt? In eerste instantie zou ik het in de bougie of bougiekabels zoeken.

viper33 (0), 19 jaar geleden

Ik ben sinds mijn post al heel wat te weten gekomen. Kabels idd al omgewisseld, verdelerkap nagekeken/schoongemaakt. Heb zelf compressie test gedaan en daar bleek uit dat de desbetreffende zuiger geen druk opbouwde... Het kan nog een paar dingen zijn, of de koppakking is idd lek, mijn injectie blijft open staan, mijn klep/kleppen blijven (half) open staan of het zijn de zuigerveren waar ik sterk aan twijfel maar goed.. Mijn vader heeft kunnen regelen dat de auto ff snel nagekeken wordt door de garage en ff een richtlijn kunnen geven wat het zou kunnen zijn zodat ik een paar dingen uit kan sluiten... Er zit iig geen water bij in de olie maar iig thanx voor de hulp van iedereen en ik kom hier nog wel op terug.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

cilinderlekkagetest doen

viper33 (0), 19 jaar geleden

ok, achteraf bleek het dus een defecte uitlaatklep te zijn :( Dit kon ik toch echt niet zelf ivm gereedschap dus heb ik de garage het werk maar laten doen. Nogmaals bedankt voor alle hulp en misschien kan ik jullie nog wel eens van dienst zijn ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.