Daihatsu Cuore 2008: Remklauwen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 51

Beste Lezers
Bij mijn Cuore van 2008 type L276
doet zich het volgende heuvel voor bij het rijden op klinkerweg [ erger dan ] op asfalt een bonkend geluid bij rijden als je de rem licht intrapt is dit weg! Volgens de Daihatsu dealer komt het dat er Vet uit de bussen gaat van de Remklauw deze heeft dit verholpen maar nu 2000 km verder keert dit weer terug.... Graag advies over een blijvende oplossing...


Mvrg, P Kempe

p.kempe

Geplaatst door p.kempe , lid sinds 16 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

8 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door wilboer@gmail.com, 6 maanden geleden

Hallo P. Kempe, ik had precies hetzelfde met mijn 2009 Cuore bij 130.000. Een dreunende resonantie op klinkerwegen en bij toerentallen onder de 2000. De dealer had er inderdaad ook een dot vet ingespoten, maar dat hielp niet lang. Na een jaar was ik het zat, maar nieuwe remklauw en pen kost bijna €400. Het kan geen kwaad, dus ik zei laat dan maar. Halverwege de dag dat mijn auto bij de Daihatsu Servicedealer stond voor de beurt en APK belden ze dat ze het opgelost hadden voor €75. Er stond nog een schade-Cuore en daar hebben ze de remklauw en pen uit gehaald. Probleem opgelost!

    Dank voor het meedenken en de info, ik had al zo'n vermoeden dat nw. remklauwen de oplossing
    zou moeten zijn! De km. stand van mijn Cuore is ook 130.000 maar het speelt al langer denk dat het rond de 126000 km begonnen is... Dacht eerst maar even kijken of dit vaker voorkomt anders vervang je straks iets en het probleem is niet over en de kosten ook niet... - p.kempe, 6 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Zit er geen rubberen ring om de pen ? Als deze weg of versleten is maakt het ook lawaai.

wilboer@gmail.com, 6 maanden geleden

Nope.

Beunhaas PRO, 6 maanden geleden

Zulke pennen zijn altijd losse onderdelen, waarom je dan een remklauw aangesmeerd krijgt is gewoon handel.

wilboer@gmail.com, 6 maanden geleden

@beunhaas Dat is niet mijn ervaring met 'mijn' servicedealer, ze denken juist erg mee. Alleen de pennen vervangen is waarschijnlijk niet de oplossing, omdat er sprake is van twee onderdelen die op elkaar inslijten.

Cuore2007, 6 maanden geleden

Hoe krijg je zo'n pen in hemelsnaam los? Ik ben bang dat ik de boel afbreek als ik er te veel kracht op zet. Of de boutkop dol (van zeskant naar rond) draai.

p.kempe, 6 maanden geleden

Het is niet onverstandig om de bout met kruipolie of WD40 in te spuiten
mocht dit erg vast zitten zo voorkom je dat de boel afbreekt...

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Kloppen met een hamer op het deel waar hij in vast zit of een flinke klap recht op zijn kop en flink wat warmte doet ook wonderen.
Probeer heen en weer te werken , niet 1x los draaien , als je beweging voelt heen en weer blijven gaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.