Daihatsu Charade: Schakelpook gaat zeer zwaar

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

Hallo. Ik zit met het volgende probleem. De schakelpook gaat zeer zwaar ,ben bijna bang dat hij afbreekt. Met motor aan of uit met koppelingspedaal ingetrapt het maakt niet uit. Pookstang naar de bak losgehaald ,pook werkt soepel. Olie bak vervangen, maakt geen verschil. Wie heeft een idee? Auto heeft 2 ton gelopen. Alvast bedankt voor de hulp.

Aad D

Geplaatst door Aad D (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1895) PRO, 9 jaar geleden

Als de pookstang los is van de bak , bewegen er een aantal scharnierpunten niet meer , scharnierpunten ook allemaal gecontroleerd en gesmeerd ?
En als je de bak met de hand bediend rechtstreeks op het mechanisme ?

Aad D (0), 9 jaar geleden

Ook geprobeerd maar geen beweging in te krijgen. Ik heb zelf het idee dat het bij de ingang van de bak zit. Als je rijd gaat hij wel gewoon in de versnellingen zonder bijgeluiden , het is alleen dat het zeer zwaar gaat.

Aad D (0), 9 jaar geleden

Niemand verder?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.