Daihatsu Cuore: Schuine remblokken links en rechts aan motorzijde.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine

Beste mensen,

Ik heb een daihatsu cuore uit 2009 en nu zie ik dat de remblokken van de remschijven dus zowel links als rechts aan de motorkant waar de remzuiger zit, alle 2 schuin afgesleten zijn de onderkant van de remblokken maken wel goed contact met de schijf maar de bovenkant van de remblokken niet. Met als gevolg een hele roestige rand aan de bovenzijde van de schijven aan de motorkant. Aan de wielkant maken de remblokken wel goed contact met de schijven. Is dit normaal voor deze auto met bijna 40.000 km op de teller?? Zonee wat kan de oorzaak van dit probleem zijn?

Alvast bedankt voor de reacties

Groeten Erwin

Erwindb1980

Geplaatst door Erwindb1980 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

k111161 (0), 10 jaar geleden

Hallo Erwin,

De remmen van de L276 hebben nogal wat problemen. Een veel voorkomend probleem is dat de schijven roesten omdat de remblokken van een verkeerd materiaal zijn, werd onder garantie verholpen. Bij die van ons (bj 2010 70.000km) zijn de remklauwen vernieuwd omdat de bussen waarover de klauw schuift waren versleten. Dan slijten je blokjes wat scheef af maar nog erger was het gerammel wat dit veroorzaakte als je over een klinkerweg rijdt. Ik denk dat jouw Cuore dat ook wel eens zou kunnen hebben als de pennen zijn uitgelubberd dan gaat de klauw bij remmen ook scheef staan. Kijk hier maar eens na.

Groet,

Klaas

Erwindb1980 (0), 10 jaar geleden

Bedankt Klaas voor je bericht. Ik ga een kijken of de bussen zijn versleten. Ik heb vandaag nieuwe schijven en blokken gemonteerd.

Groeten erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.