Daihatsu Daihatsu Cuore U9: Sissend geluid uit de motor!

Bouwjaar: 1990

Ik heb sinds een week of 2 last van een sissend geluid van uit de motor. Dit tijdens het rijden, maar vooral bij het accellereren. Het begon eerst met een scherp fluitend geluid. Ik denk zelf dat er iets kapot of gescheurd is, een pakking die versleten is of een onderdeel dat los zit. Het heeft in ieder geval niets te maken met de koeling/thermostaat. Het geluid komt vanaf de voorzijde van de motor, maar kan niet achterhalen waar vandaan. Het vermogen is er ook enigzins op achteruit gegaan. Ik kan nog wel gewoon rijden.
Weet iemand wat dit kan zijn.

Ivar

Geplaatst door Ivar (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Katylisator of spruitstuk gescheurd.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het motorvermogen ook is afgenomen, kan een verstopping in de kat een probleem zijn. Dit kan een sissend geluid geven, niet te lang mee doorrijden, snel controleren.

Ivar (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Ik weet nog niet precies waar het geluid vandaan komt. Ik weet wel de oorzaak. Het isolatemateriaal in de eerste demper is losgekomen en heeft een opstopping veroozaakt in de uitlaat. Ik denk dat door de druk ergens een scheurtje of lek is ontstaan wat het geluid veroorzaakt. Ik heb er een nieuwe uitlaat onder laten leggen en het geluid is nu ver geminimaliseerd. Toch hoor je nog wel dat er iets nog niet helemaal goed zit, maar ik laat het hier voorlopig even bij. Zodra er meer duidelijk is laat ik het weten. Gr. Ivar!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

100% verstopte kat! 1e demper? is toch kat? Of heeft deze de kat ingebouwd in uitlaatspruitstuk? Kun je simpel testen: lambdasonde eruit en dan ff stukkie rijden, istie dan goed dan weet je het! Schrik niet van de pokkeherrie die dat kleine mormel dan geeft. suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.