Daihatsu Charade: Slecht lopen en afslaan Charade

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i 16v

Hai Iedreen,

Ik rij nu een jaar in een Daihatsu Charade 1.3i 16v van juni 1991. In het begin had ik helemaal geen problemen met deze auto, starte altijd en nergens geen problemen mee!!! Maar na een paar maanden begon ie wat te stotteren en te haperen tijdens het rijden. Dacht er nog niet echt iets van, totdat ie ook beogn af te slaan en extreem laag in z'n toeren ging lopen. Dit gebeurde steeds vaker op momenten waar je het niet wilt, drukke kruispunten e.d. Ik heb toen uit voorzorg de bougies,rotor, verdelerkap en bougiekabels laten vervangen...ook even later het brandstoffilter. Het leek even goed te gaan. Maar helaas na een week of twee begon alles weer van voren af aan! Hij gaat laag in z'n toeren lopen en slaat dan meestal ook af...ook tijdens het rijden en niet alleen als ik voor de stoplichten sta of afrem. En dat gebeurt meerdere malen per dag. Ik kan dan, als hij laag in z'n toeren gaat lopen, het gas intrappen wat ik wil maar daar reageert ie niet op en slaat af en het motorlampje gaat branden, dan duurt het ook weer even voordat ik h'm aan de praat heb. Het ergste is het als het vochtig weer is. En starten doet ie eigenlijk altijd wel. Het is pas tijdens het rijden dat ie moeilijk gaat lopen en afslaat.

Kan iemand mij a.u.b. vertellen wat dit zou kunnen zijn en wat ik moet doen??? Want ik heb deze auto gekregen en er zit dus emotionele waarde aan. Wil h'm niet kwijt. En als ie rijdt (zonder de problemen) rijdt ie ook echt lekker!!!!

Alvast onwijs bedankt!!!
Groetjes Joyce

Joyce79

Geplaatst door Joyce79 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ik denk dat er geen pas klaar antwoordt voor je is .
er zal na gekeken moeten worden om de oorzaak boven water tekunnen halen.
is er bij jou in de buurt geen dealer of sevicepunt waar je vertrouwen in hebt om ze daar er naar telaten kijken.
mischien wordt het ook een zoek plaatje maar daar kom je pas achter als je begint.

groetjes jan.

Joyce79 (0), 16 jaar geleden

Hai Jan T.

Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad een raadsel wat er met de auto is...ik heb al een dealer ingeschakeld, maar zelfs zij zijn er niet helemaal zeker van. Zij denken aan een kapotte Temperatuurschakelaar en misschien iets met de brandstoftoevoer...Maar ze hebben helaas nog geen tijd om h'm na te kijken. Zou dat het probleem kunnen zijn, denk je???

Groetjes Joyce

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ja joyce dat zou zeker kunnen maar het blijft natuurlijk een beetje gissen of proberen maar het lijkt me zinvol om met het goedkoopste tebeginnen en dan zo verdr.
dus ik zou beginnenmet de temperatuurvoeler en kijken hoe het dan gaat.

groetjes jan.

u-l-f-t (0), 15 jaar geleden

Hoi Joyce
Het zou kunnen zijn dat de klepspeling gecontroleerd moet worden , of je moet het gasklep huis eens schoon maken en als je de stekker van de temperatuur zender er af haalt loopt die dan even beter? mvg Gerrit

u-l-f-t (0), 15 jaar geleden

Hoi Joyce
Je zou de klepspeling eens kunnen controleren, of het gas klephuis eens schoon maken, en als je de stekker van de temperatuur zender er af haalt loopt die dan even beter? mvg Gerrit

Leo65141 (0) PRO, 15 jaar geleden

Controleer eerst het koelvloeistof niveau in de radiateur in koude toestand als er te weinig in zit gaat de motor
raar doen zit er genoeg vloeistof in vernieuw dan de temperatuursensor maar
Gr leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.