Daihatsu Charade: Stuk van blok afgebroken

Bouwjaar: 1987

Hallo,

Vandaag dacht ik even de oliedruk regelaar van mijn Daihatsu Charade uit 87 te vervangen want daar lekte hij olie. Bij het indraaien van de nieuwe regelaar brak het stuk dus af van het blok waar de regelaar in gedraaid moet worden. Blijkbaar zat daar al een scheurtje want het vastdraaien ging niet zwaar en wat er nog aan het blok zat brak ik zo met 2 vingers verder af per ongeluk (zonder kracht), en het verklaart ook gelijk de lekage..
Mijn vraag is dan of iemand weet wat ik er nou verder mee moet, die regelaar kan er nu natuurlijk niet meer in gedraaid worden, maar er zit wel een gaatje. Als de motor loopt dan loopt de olie daar dus mooi uit. Is er een mogelijkheid om dat gat te dichten? En eventueel, maar niet een vereiste voor mij, met de regelaar alsnog erin? Is daar een soort kit of iets voor?
Ik baal enorm omdat het autootje verder gewoon perfect is, en om voor zoiets het complete blok te vervangen... Wat een klein klusje zou zijn is nou een groot en een heel irritant probleem.

Mvg,

Chris

tram40

Geplaatst door tram40 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat wordt een ander blokje. In elk geval NIET MEER STARTEN EN RIJDEN! KANS OP EXTREME MOTOR SCHADE

erik007 (0), 14 jaar geleden

soms kan het gelast worden
een heleboel durven dit niet aan
maar ik heb het al vaker gezien
dus even naar de garage bellen of schade bedrijf of een smit ofzo

gr erik

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Erik, de oliedruk sensor moet er ook weer in, dus moet je verdomt goed kunnen lassen, en je hebt dacht ik niet al te veel ruimte + olie en lassen met hoge temp = extreem veel kans op brand,. dan zou je iegelijk de motor er uitmoeten lepelen...

tram40 (0), 14 jaar geleden

Hmm okee, niet echt de antwoorden waar ik op had gehoopt haha. Maar ik heb hem sindsdien ook echt niet meer gestart inderdaad, leek me geen goed plan.
Lassen zou kunnen, maar dan moet het blok er inderdaad echt uit want er is niet bij te komen. Misschien kan er iets van een moer op gelast worden waar de sensor zo in gedraaid kan worden.
Ik hoorde ook dat Loc tide iets heeft om metalen te kunnen koppelen. Maar of dit wat is...

erik007 (0), 14 jaar geleden

bout erin en lassen die handel
bout eruit sensor erin
het kan namelijk heb al een paar keer gezienmaar je moet er wel bij kunnen
ene olie is niet zo brand gevaarlijk dat het meteen in de fik vliegt
je kan zelfs een gevulde benzinetank lassen het is lef hebben maar het kan wel

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=erik007]bout erin en lassen die handel
bout eruit sensor erin[/quote]
Gietstaal/ijzer is heel moeilijk te lassen. De kans dat het lukt is heel erg klein, zeker op deze plaats en ook nog op een plek waar een sensor zit.
Gezien de motor er toch voor uit moet kun je net zo snel en uiteindelijk goedkoper een andere motor monteren.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.