Daihatsu Charade: Temperatuur die oploopt op de snelweg

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 ts

Hoi,

De temperatuur loopt op als ik met warm weer op de snelweg rij. Ga ik dan van de snelweg af en rij ik zachter dan daalt de temperatuur. Ik zie geen lekken. Ook vind ik geen druppels onder de motor als de auto ergens gestaan heeft. Ik heb nog niet gevoeld of de beide leidingen naar de radiateur warm worden. Dat zal ik straks even doen. Weet iemand wat dit kan zijn? Normaal gesproken koelt de motor juist af als ik harder ga rijden.
Is het de thermostaat of kan het iets anders zijn? Motorblok zelf ziet er ook schoon uit.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groet,

Peter

charadefan

Geplaatst door charadefan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

controleer de radiateur of deze overal even warm wordt als deze verstopt zit loopt de motor warm dus hoe harder je rijdt hoe warmer hij wordt.

groetjes jan.

charadefan (0), 13 jaar geleden

Daar zal ik morgen even naar kijken. Ik hebv wel gezien dat de temp terugloopt als ik de kachel vol aanzet. Ik laat nog van me horen. Bedankt voor de tip.

charadefan (0), 13 jaar geleden

Ik heb de radiator gevoeld en hij lijkt overal even warm te zijn. Ook de slangen onder en bovenaan de radiator zijn warm..

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

is de radiateur bijna even warm als de slangen.
je zegt dat de radiateur warm wordt dus is de thermostaat goed.
dan wordt het moeilijk om je van een goed advies tevoorzien.
als je stilstaat en 3000 t/m laat draaien loopt de temperatuur dan ook op en wat doet de ven dan.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.