Daihatsu Charade: Tikkend slepend geluid tijdens bochtenwerk

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 16V

Mijn Charade maakt een raar tikkend/takkend geluid als je rijdens door de bocht gaat. Naar mate je het stuur meer indraait wordt het erger. Bij sturen in stilstand maken de schroefveren voor knarsende geluiden. De veren zijn nog heel, dus niet gebroken. Wat kan er aan de hand zijn?
Alvast bedankt!

maurits7573

Geplaatst door maurits7573 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vermoedelijk 'n homokyneet ( kruiskoppeling) die lawaai maakt.

Gr.

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Is die bij dit type auto te smeren of moet'ie vervangen worden?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het inderdaad de kruiskoppeling is, vervangen. Meestal is (was) de oorzaak 'n kapotte afdichthoes zodat er rommel is ingekomen en slijtage is opgetreden. Smeren heeft geen effect meer dan.

Gr.

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Heb de homokyneten van het weekend bekeken en goed gecheckt, maar ze zijn geheel slijtagevrij en maken zelf geen lawaai. Het lawaai is er voornamelijk als je snel door de bocht gaat. Iemand nog een idee?
De knarsende geluiden bij de schroefveren bij sturen in stilstand zijn opgelost. Het rubber van de bovenste steunplaat van de veerpoot was de boosdoener. Goed invetten en het was opgelost.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat is nou net de clou: ze maken alleen herrie als ze belast worden in 'n bocht......En er valt inderdaad niets aan te zien dan.......en toch maken ze lawaai.

Gr.

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Dus toch versleten? Vervangen dus...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.