Daimler XJ-Serie 1989: loopt niet

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.6 k6

hallo

ik heb hier een daimler staan waarvan de onsteking niet werkt
het probleem begon tijdens het rijden, als je een rontond opging viel hij uit en kon pas weer gestart worden wanneer hij koud was start motor draait gewoon ,
toen van alles proberen tevervangen rotor ,verdeelkap , bougies ,kabels, bobine. onstekingsmoduul,
maar niks geholpen toen alles was vervangen had ie hetzelfde probleem.
een dag later probeerd hem weer te starten maar toen was het helemaal afgelopen de onsteking werkt nu helemaal niet meer.
en aangezien er weinig schemas tevinden zijn en ik hem ook niet kan uitlezen loop ik een beetje vast. en hoop ik dat een van jullie misschien meer weet erover

alvast bedankt

testdrive

Geplaatst door testdrive (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daimler XJ-Serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zit er een BDP sensor bij de krukaspoelie, eens meegemaakt dat de motor alleen aan wilde slaan als je aan het stuur draaide. Bleek dat de steun van de stuurpomp los zat en daardoor de BDP sensor ook bewoog waardoor deze te veel van de krans af kwam en niets meer kon meten.

Hans

testdrive (0) PRO, 15 jaar geleden

bdpsensor vervangen en liep weer nooit verwacht dat dat hem was want we hadden hem al een keer vervangen dus op zo'n manier blijf je zoeken

addybogers (0) PRO, 15 jaar geleden

IK ben in het bezit van een daimler d6 lwb.1996 sinds kort krijg ik zo nu en dan (dus niet altijd)een melding op
het dachbord TRACFAIL.ANTILOCK en TRACOFF. te zien de auto rijd gewoon goed ik merk er niks aan .
wat kan dit zijn

ADDY

ton1 (0), 15 jaar geleden

hallo mensen
ik heb al enkele jaren een daimler V8 en ben aan het restaureren geslagen.
nu wilde ik na enkele jaren het blok (dat niet vast staat) weer eens laten draaien maar helaas de startmotor draait het blok niet rond.
De motor is niet uit elkaar geweest,en wilde hem starten door een starthulp maar ik hoor de startmotor wel schakelen maar de motor wordt niet meegenomen.
Ik heb de startmotor uitgebouwd en direct op de starthulp aangesloten en hij draaid goed rond en de bendix slaat ook uit.Ik heb de startmotor ook even open gemaakt en gereinigd maar hier zie ik geen gebreken aan.
kan het zijn dat ik meer power nodig heb om de motor aan te drijven want ik hoor de bendix uitslaan maar dan houdt het op.

Levert het start relais soms meer ampere bij het inschakelen hetgeen ik met direct aansluiten op de startmotor nu mis?
Zijn er ervaringsdeskundigen of slimme hobbyisten op het net die me wat advies kunnen geven?
dank alvast ,en groeten ton.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daimler XJ-Serie of stel zelf een nieuwe vraag.