Dodge Caliber : Airco Caliber doet weinig

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 CVT

De airco van mijn Caliber is vorig jaar opnieuw afgevuld. Daarna deed hij het redelijk, niet geweldig maar het ging. Nu doet de airco weer erg weinig. Ik heb zo'n vermoeden dat de airco lekt maar weet dat natuurlijk niet zeker. Iemand enig idee wat dat grapje gaat kosten. Als het te duur wordt laat ik het maar gewoon zitten. Kan natuurlijk zijn dat de airco af fabriek al ondermaats is maar ik heb geen vergelijk.

joske60

Geplaatst door joske60 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Caliber? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 10 jaar geleden

Kosten geen idee , moet je eerst weten wat er aan mankeerd.
Systeem leeg halen en wegen wat er uit is gekomen , weet je of het slecht functioneren komt door gas tekort of een mechanisch probleem.
Bij gas tekort , afpersen , en lek zoeken , daarna weet je wat de kosten zijn.

joske60 (0), 10 jaar geleden

Mechanisch defect, cq. defecte compressor zal wel einde oefening zijn => duur. Ik vermoed een gaslek maar dat zal ook wel heel wat werk zijn om erbij te komen. Iemand een idee hoeveel werk dat bij een Caliber is?

joske60 (0), 10 jaar geleden

Na een paar warme dagen lijkt de airco wel te werken. Je moet alleen de aanjager flink laten draaien dus de capaciteit is niet echt geweldig. Een mechanisch defect (vastgelopen compressor) lijkt me daarom onwaarschijnlijk. In dat geval zou de airco niets doen.

Ik weet dus nu niet of de airco van een Caliber gewoon onderbemeten is of dat ik toch een gaslek heb. Vorig jaar, na het vullen deed hij het ook niet veel beter maar heb toen, eerlijk gezegd, nauwelijks getest vanwege het koude weer. De garage heeft getest door aan de buisje onder de motorkap te voelen, die werden inderdaad goed koud.

kaleido 1 (1755) PRO, 10 jaar geleden

Zie #2
We blijven knoeien zo , als ik aan mijn voorhoofd voel , zou ik koorts moeten hebben , maar dat is niet zo , nadat ik GEMETEN had.
Succes verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Caliber of stel zelf een nieuwe vraag.