Dodge Ram Van: Bak gaat soms tandenpoetsen in de achteruit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Hallo,

Ik heb een Dodge Ram van staan die heel soms gaat "tandenpoetsen" als je 'm in de achteruit zet. Tijdens het schakelen zelf is er niets aan de hand maar tijdens het op laten komen van de koppeling klinkt het net of staat ie half in de versnelling. Komt dit vaker voor en wat is de oorzaak.

Alvast bedankt.

Martin

Martin Akema

Geplaatst door Martin Akema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is een vaker voorkomend verschijnsel.

Probleem is dat de achteruitversnelling, in tegenstelling tot de vooruitversnellingen niet gesynchroniseerd is. Heel soms komt het dan voor dat je hem net niet helemaal in de achteruit kunt drukken. Inwendig valt de vertanding net niet helemaal in elkaar, en de achteruit is dan ook niet geborgd. Op het moment dat je dan de koppeling loslaat, springt ie er uit.

Oplossing is een tikje spanning op de pook te houden tijdens het op laten komen van de koppeling, mocht hij er net niet inzitten, klikt hij er dan in.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.