Dodge Ram Van TD 2.5: Koelvloeistof lekkage bij (te) warme motor?

Bouwjaar: 1997

Zojuist in het bezit gekomen van bovenstaande auto. Als de motor goed heet(filerijden) is komt er wat koelvloeistof uit het overloop slangetje. Dit is nu al een aantal malen voorgekomen.
De motortemperatuur meter staat dan precies in het midden van de schaal. Beide fans op de radiateur slaan wel aan zei het kortstondig, (enkele seconden). Ondertussen druppelt er koelvloeistof uit het slangetje.

Tevens is niet te zien op welk niveau het koelmiddel staat. Volgens de beschrijving moet dit tussen min. en max. staan op het transparante reservoir. Allen dit reservoir is niet te vinden. Bij mij is het namelijk helemaal zwart.

Wie herkent dit probleem en weet de oplossing(en)?

roberto10102

Geplaatst door roberto10102 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Het verschijnsel komt me bekend voor. Het lijkt er op dat je een begin van een lekke koppakking hebt. Dit gebeurt vaker. Probeer eens of er veel druk op het koelwater staat wanneer de motor smorgens koud is en nog niet geleopen heeft. Aantal kilometers?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.