546 bezoekers online

Dodge Ram Van: Slaat af na gas geven

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 Turbo

Goedemiddag techneuten,

Ik heb een probleem met een Dodge Ram Van 2.5 Turbo Diesel uit 2002. Als ik tijdens het rijden vermogen van de motor vraag lijkt hij in noodloop te gaan en vervolgens reageerd hij nergens meer op (hij loopt dan ook niet meer stationair). Ik moet de motor dan uit laten slaan en vervolgens een aantal tellen wachten voordat ik hem weer kan starten (lijkt op noodloop programma). Dit doet hij in elke willekeurige vooruit versnelling. Het vreemde is dat hij het niet in de achteruitversnelling doet, dan lijkt alles goed te gaan. Er is geen storing in het MM aanwezig.
Ik dacht zelf aan een draadbreuk, maar ik kan niets opwekken als ik aan de kabels zit op het moment dat de motor draait. als ik signaalspanning op de vertuivers meet lijkt het of het signaal blijft op het moment dat hij afslaat, hierdoor twijfel ik aan een draadbreuk.

Wie heeft een idee voor me ?

Groeten,

Arjan

Arjan Houtwijk

Geplaatst door Arjan Houtwijk PRO , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

br0ns PRO, 10 jaar geleden

Controleer even of je verstuivers zelf niet lekken, wat je omschrijft gebeurt ook als je verstuivers inwendig of uitwendig lekken. Maar heb je met starten ook problemen ?

Greetz br0ns

Arjan Houtwijk PRO, 10 jaar geleden

Met de verstuivers lijkt alles goed te gaan, als de motor is afgeslagen moet ik ongeveer 10 sec wacdhten en dan start hij makkelijk weer. en als ik met de auto naar achter rij gaat alles goed?

vreemde zaak.

arjan

Ewitt PRO, 10 jaar geleden

rail of eindstop even reinigen kan vuil zijn
retour slangen niet lek ?
Heb je het filter al gecheckt onder bij de tank elke 20.000 vv advies van mij
grtz Ewitt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.