Dodge caravan ES: stomende motor

Bouwjaar: 1992

Hallo mijn naam is bert en zit met een probleem omtrent mijn auto, hopelijk kan iemand mij advies cq raad geven.
Ik heb sinds kort een Dodge caravan amerikaanse uitvoering gekocht uit 1992.Vorige week kwam er stoom onder de motorkap vandaan en door de druk in de radiator liep de koelvloeistof door de slang in het overlooptankje die vervolgens vol raakte en daar toen uitliep.
De koelvloeistof was overigens netjes schoon en de temperatuurmeter in de auto bleef vrijwel op normaal staan.
Heb toen de anwb laten komen en die heeft in ieder geval geconstateerd dat het niet de termosstaat is maar bijna zeker de koppakking. Deze zijn inmiddels vervangen( bijde) het is een 6 cilinder 3.3I automaat.
Dat moet dus verder weer goed zijn en ook de koppen zijn gevlakt maar na ongeveer een uur draaien en rijden kwam er wederom weer stoom onder de motorkap vandaan.
Wie zou mij kunnen helpen wat er aan de hand is ik weet het niet meer.
Gr.Bert

dodge

Geplaatst door dodge (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Grand Caravan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zou een verstopte radiateur kunnen zijn of het schoepje van de waterpomp wat los van het asje zit.

Hans

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij niet de meter blijft immers op normaal staan? Systeeem goed ontlucht? Anders even een 'snuffelaar'gebruiken.

Paul

dodge (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie,maar radiator denk ik niet en ook de slangen niet want daar liep de koelvloeisof heel goed uit maar eventueel lucht zou mogelijk zijn want als je de dop van de radiator afdraait zie je toch wel luchtbellen.
De compressie is ook prima in orde,maar ik ben geen automonteur wat is een snuffelaar???????

Bert

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

EEn apparaatje waarin een chemische stof zit (simpel uitgedrukt). Deze houd je bij draaiende motor boven de radiatoropening en als de vloeistof van kleur veranderd dan zitten er verbrandingsgassen in je koelsysteem dus koppakking lek/kop gescheurd, blok gescheurd etc.

Groeten,

Paul

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet niet waar je woont maar bij ons in het bedrijf in Ermelo is een diagnose en advies gratis. En wat Paul zegt met dat apparaat weet je voor 99% zeker wat de oorzaak is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Grand Caravan of stel zelf een nieuwe vraag.