Ferrari 348: 348 TS Benzinepomp: draaien op contact of bij starten?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Gaat de brandstofpomp van een 348 draaien van het ogenblik dat je het contact op zet, of pas wanneer je de starter activeert? Waar zit die pomp, hoe bereikbaar en zitten er 1 of 2 stuks in (ik zie namelijk twee aparte leidingen naar boven komen, eentje per cylinderrij.
Hoeveel druk moet de pomp leveren?

LOMAX

Geplaatst door LOMAX (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ferrari 348? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk eens naar de benzinedrukregelaar(s). Daar kan de nominale druk op staan.
Anders staat er misschien een nummer op dat je verder kan helpen.

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Op dit ogenblik heb ik helemaal geen druk, dus de waarden is een zorg voor later, als ik eerst de pomp aan de praat krijg. Na jaren stilstand kunnen die wel eens vast hangen, de vraag is alleen hoe ik er bij geraak. Hopelijk niet het blok uitbouwen zoals voor distri-riem.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

de pomp draait meestal even bij aanzetten contact en gaat daarna uit en blijft draaien als de motor loopt,

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Bij de meeste motorfietsen en scooters is dit zo, maar intussen heb ik via een andere weg vernomen dat de pompen slechts aangestuurd worden vanaf het ogenblik dat de motor omwentelingen maakt, dus vanaf de startprocedure.
Spijtig genoeg geven de pompen nog steeds geen druk, met een beetje geluk een slechte massa, met beetje pech kapotte pompen (niet voor de kostprijs, maar het werk...)

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

bij auto's ook

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Ja natuurlijk, maar daar hoor ik het meestal niet, terwijl je er bij een motor bovenop zit, vandaar. Bij de Ferrari gaat ze echter pas draaien als de motor minstens 30 rpm maakt, gemeten door de bdp sensor. Maar bij dit exemplaar hoor ik enkel een doffe klik ergens achteraan..
Toch al bedankt voor het meedenken.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Kun je niet gewoon eens meten op de stekker/ bedrading welke van de pompen zijn ? Dit dan zonder de pomp uit te bouwen? Dan weet je in ieder geval of er spanning op staat, tijdens het starten en/ of bij alleen contact. Als je de stekker kunt losnemen is dat nog beter.

Suc 6

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Ik heb intussen de 2 relais gelokaliseerd die de 2 pompen aansturen, en als ik die manueel doorverbind, loopt er spanning door richting pompen. Zelfs bij een startpoging klikken die relais, dus er vertrekt al stroom richting pompen. Volgens het schema lopen die draden van relais rechtstreeks naar pomp, en ik hoor achteraan ook een doffe klik als ik 12v op de draad richting pomp zet. Alleen heb ik tot nu toe nog geen ingaande bedrading in de buurt van de tank kunnen vinden, maar volgens het schema is er geen stekker meer tussen pomp en relais. De doffe klik hoor ik bij het doorverbinden naar elk van de 2 pompen, het lijkt me sterk dat die alletwee tegelijk stuk zijn gegaan, ik moet dus nog uitdokteren waar die klik achteraan vandaan komt, maar daarvoor zou ik een heel klein dwergje moeten zijn, zoveel plaats heb je in die buurt om op zoek te gaan.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt er toch sterk op.
Ben bang dat je direct op de pomp zult moeten meten, om te weten of hier spanning op staat.

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Zal dan een paar dagen moeten wachten, tot ander speelgoed van de brug af is, eens langs onder bekijken zal misschien meer opleveren, ik hou jullie op de hoogte..

LOMAX (0), 12 jaar geleden

De twee benzinepompen waren allebei vast komen zitten, vol roest en smurrie, en alle rubberen onderdelen in en rond het pomphuis waren zo goed als verteerd (wss door Franse benzine, met relatief veel alcohol, daar kan oudere rubber niet tegen). Voor de rest was alles nog als nieuw, en na vervanging van de pompen blafte hij, na jaren en drie seconden stilstaan, meteen als een doberman op speed.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Patrick, jij als Belg weet toch, dat je alles wat uit Frankrijk komt, beter links kunt laten liggen. ..........

Mooi dat nu de juiste diagnose is gesteld.

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Ook de rode wijn? Dacht het niet ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ferrari 348 of stel zelf een nieuwe vraag.