Fiat Coupe: 2 technische problemen, ruitenwissers en linker koplamp doen gek

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik ben sinds gister de trotse eigennaar van een groene Fiat Coupé 2.0 16v (bj. 1995)

alleen hier zijn 2 (kleine) dingen mis mee:

1.) Mijn ruitewissers doen het niet. Als ik de hendel van de ruitewisser naar me toe trek dan spuit het wel maar wissen ze niet. ook als ik de handel naar beneden doe bewegen ze niet. Nu had ik de zekeringen links onder het stuur al gecontroleerd maar hier kon ik niets geks vinden. als ik de hendel helemaal omlaag doe (de snelste stand) dan hoor ik wel iets klikken (het relais?). Wie weet wat ik hieraan kan doen?? (relais misschien ofzo??). De motor van de ruitenwissers werkt wel!

2.) Als ik mijn verlichting aan heb en ik verstel de koplampen naar de hoogste stand (stand 0) dan gaan de lampen omhoog (zoals het hoort), maar de linker koplamp die blijft omhoog-omlaag-omhoog-omlaag gaan. Dit doet ie wel alleen maar in stand 0. In stand 1 en stand 2 blijft ie gewoon stil staan. Wie weet wat ik hieraan kan doen?

alvast bedankt voor jullie reactie!!

etiennefiatcoupe

Geplaatst door etiennefiatcoupe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

1)ik heb al eens horen zeggen dat dat ligt aan een relais op de zekeringenkast. Een relais met meer dan de gewone 5 pinnen.
2) de hoogteregeling van mijn coupé doet net hetzelfde. Ik heb de 2 stekkers achter aan de lichten eraf gedaan. 'k heb eigenlijk nog niet naar de oorzaakgezocht...

etiennefiatcoupe (0), 17 jaar geleden

Op Welke plaatsen in de auto kan ik allemaal zekeringen en relais vinden? Ik weet eigenlijk maar 1 plaatst en dat is links naast het stuur. Zijn er nog meer plaatsten?

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

die relais zit normaal links onder het dashboard op de zekeringen kast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.