Fiat Stilo: accu raakt leeg na na enige tijd dit is merkbaar storings meldin

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,4

Wij hebben al enige tijd last van het leeglopen van de accu, begin van het jaar de 1e accu preventief vv.
Na ongeveer 2 maanden accu leeg, retour gebracht zou niet oke zijn weer een nieuwe ondertussen natuurlijk de boel doorgemeten maar de dynamo levert 14.2 volt en bij bij alle gebruikers aan levert ie dat ook! vervolgens weer een nieuwe accu gemonteerd weer na 1 maand leeg. Nu staat de auto regelmatig enkele dagen stil en gaat zich het probleem met de lege accu steeds vaker voor doen. Er is gecontroleerd of er ergens lekspanning is maar daar is uitgekomen, de sigarenaansteker deze verwijderd maar het helpt niks. Inmiddels was het lampje in het dashboard kastje al verwijderd en heb nu ook het kofferbak lampje verwijderd. Bij de Fiatdealer werd mij gewezen om dat te controleren met een dasboard lampje tussen een accupool en wanneer het lampje fel brand is er een verbruiker die spanning vraagt. Zoek zoek en ge zult vinden, zou het aan de afstandbediening van de sleutel kunnen liggen? ik heb daarom onze schoondochter verzocht eens te proberen alleen met de sleutel de auto op slot te doen.

tempra20

Geplaatst door tempra20 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Is er onlangs gezocht naar elektronika fouten in b.v. het dashboard of airbag?

tempra20 (0), 14 jaar geleden

Neen, er zijn geen fouttmeldingen, alleen nu meld hij zodra de accu spanning te laag wordt gearbox problem ga naar de garage, is uitgelezen niets aan de hand en zodra de accu is opgeladen alles oke!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Er is een probleem geweest met Fiat's uit die tijd, waarbij de can-bus niet goed werd afgesloten en de accu werd leeg getrokken.
De dealer moet daar een schrijven over hebben en weet wat te doen als dit het geval is.

tempra20 (0), 14 jaar geleden

Wat is de can-bus? want dan ga ik meteen bellen met de Fiat dealer! Eigenlijk hebben wij geen problems gehad behalve de airbag meldingen waarbij ik bij beide voor stoelen (3 deurs versie dus stekker gaat steeds over de bodem) de oranje stekker heb verwijderd en de draden doorgesoldeerd heb en het probleem is weg.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Can-bus is een communicatie kanaal in de auto. De draden daarvan lopen gewoon in de kabelboom en zijn niet te zien.
Via de can-bus kunnen een aantal systemen zoals de motor, abs/esp en/of automatische versnellingsbak gegevens uitwisselen.
Uiteraard werkt deze bus op stroom en als de communicatie niet uitgeschakeld wordt blijft er stroom lopen, hoe weinig dat ook is.
Het is niet gezegd dat dit jouw probleem is, maar het zou kunnen.

technieker (0), 14 jaar geleden

Als je met contact uit, de pluspool losneemt van de accu en tussen de kabel en de pool een amperemeter plaatst, kan je achterhalen wat het verbruik is, en gelijktijdig kunnen dan 1 voor 1 componenten of zekeringen worden losgekoppeld om te zien of het verbruik stopt.

jeff36 (0), 14 jaar geleden

storing dynamo ? kan bij stilstand stroom vragen i p v leveren ,wil dan gaan werken als motor en vraagt dan stroom van de accu .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.