Fiat Stilo: kogel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4l

Bij mijn laatste keuring werd tegen mij gezegt, dat er speling is in de kogel van het stuurhuis (dit heeft met de stuurbekrachtiging te maken). Hier kwamen ze achter omdat een band 2.1 mm had en het ander 3.1 mm.
Het werd me aanbevolen om de kogel te verwisselen.
Later werd ik terug gebeld dat de kogel niet alleen vervangen kan worden maar dan moest het gehele stuurhuis vervangen worden (en dit is prijzig). Ze bevalen me aan om nieuwe banden te nemen en goed uitlijnen, dan zou ik zeker nog een jaar of 3 verder kunnen ( gezien de leeftijd van mijn auto (2002)).
Mijn vraag is , is het inderdaad voldoende en veilig (voor 3 jaar) als ik alleen maar nieuwe banden neem?
En ook, wordt mijn auto dan niet bij de volgende APK afgekeurd (omdat de speling dan misschien nog iets groter is).
bijvoorbaat bedankt voor het advies

Batmobil

Geplaatst door Batmobil (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harnak (0), 14 jaar geleden

raar verhaal laat iemand met verstand van zaken oordelen

tempra20 (0), 14 jaar geleden

Wanner je het precies wil weten laat het dan eens nazien door een Fiatdealer, er is ooit een terugroep actie geweest voor de Fiat Stilo en dit is nl bij mijn zoon zijn Abarth bouwjaar 2003 na ik dacht 2 of 3 jaar gebeurt en daar schijn het complete stuurhuis te zijn vervangen ivm slijtage aan aan het tandheugelsysteem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.