Fiat Ducato: Achetruit rij waarschuwings piep

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,3 JTD Zip

Hallo.

Een luxeprobleem:
Op mijn van bestelbus naar camper omgebouwde Ducato heb ik bij achteruitrijden een waarschuwings 'piep' die bij de meeste grote bedrijfswagens te horen is.
Misschien is het wel verplicht bij dit bouwjaar, maar het is behoorlijk irritant als je s'avonds thuis komt of op een rustige camping staat te manouvreren (of bij wildkamperen al helemaal).

Nu wil ik er een schakelaar (of schakeling) tussen zetten om hem uit te kunnen zetten (met een relais geval om hem automatisch in te zetten als het contact uit is geweest indien deze optie eigenlijk verplicht is).
Zo kan ik 'stil' achteruit parkeren (en als ik hem vergeet uit te zetten of nodig heb in een drukke straat dan doe hij het gewoon met de relaisschakeling).
Nu weet ik alleen niet hoe die pieper geschakeld zit. Op de versnellingsbak neem ik aan omdat hij mee gaat op de achteruitrij lamp en de parkeerassistent.
De signaalhoorn zit ergens linksachter verstopt, maar het geheel wordt aangestuurd vanuit de voorkant dus is er elektrisch ook op in te grijpen (of het moet verweven zijn met de parkeerassistent).

Dus ik vraag of iemand weet waar ik dit moet zoeken, zodat ik weet waar ik moet beginnen.
Tips over de relaisschakeling of andere elktrische zaken hoef ik niet, ik moet enkel weten waar het zit.

Alvast bedankt.

ArmandHMC

Geplaatst door ArmandHMC (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

eddyarc (0), 12 jaar geleden

Het kan zijn dat je het lampje vervangt van de achteruitrijlicht het probleem is opgelost .
Er bestaan dus lampen met zoeen zoemer in gewerkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.